Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

Parkeerwachters dreigen dupe te worden van splitsing

19-11-2008 * De parkeerwachters van Stadstoezicht dreigen er fors in inkomen op achteruit te gaan omdat wethouder Gehrels het bedrijf graag in tweeën wil splitsen. De medewerkers mogen wel over naar een Parkeer BV, maar worden met een veel slechtere CAO geconfronteerd. Maar liefst een kwart van hun inkomen dreigt te verdwijnen. SP-raadslid Laurens Ivens: "Deze splitsing van Stadstoezicht is sowieso onverstandig. Zonder een goed sociaal plan is het echter helemaal een verkeerde zet."
Laurens Ivens
De splitsing van Stadstoezicht leidt tot forse kostenstijgingen. Ivens: "Het loskoppelen van boetes voor onbetaalde parkeerders en verkeerd parkeerders leidt tot inefficiëntie. De splitsing zelf brengt forse kosten met zich mee en de komst van een tweede directie betekent ook een stijging van de overbodige kosten. De SP vindt deze splitsing dan ook meer een politiek speeltje dan een goed doordacht besluit."

Tot nu toe zijn werkgever en werknemer niet gekomen tot een gedragen sociaal plan. De wethouder wil echter toch doorgaan met de splitsing en zet daarmee de onderhandelingen onder druk. Indien er volgende week nog geen akkoord is, zal de wethouder eenzijdig tot een sociaal plan komen. De SP heeft haar verzocht pas na de komst van het sociale plan verder te oordelen over de toekomst van Stadstoezicht. Helaas steunden de overige partijen dit niet.