Ingezonden persbericht


Lagerhuisdebat
'Seksuele diversiteit is ook een vrouwenzaak'

20 november 2008 om 19.00 uur
Het Nutshuis
Riviervismarkt 5, Den Haag

Ook op het gebied van seksuele diversiteit zien we dat mannen sterk aanwezig zijn en het minder vaak over vrouwen gaat. Hoe komt het nou toch dat mannen ook dit veld domineren? Het wordt tijd dat het over de vrouwen gaat

Kom en luister naar persoonlijke verhalen van vrouwen die erover durven te praten. En praat mee over het thema seksuele diversiteit en etniciteit.

Hoe ervaren allochtone vrouwen het leven tussen 3 culturen: de eigen cultuur, de Nederlandse cultuur en seksueel divers zijn? We willen het clichébeeld over homoseksualiteit doorbreken door met de gewone burger in gesprek te gaan over dit onderwerp, want het gaat niet alleen om homoseksuele mannen die gediscrimineerd worden op de werkvloer of mishandeld worden op straat. Het gaat ook om seksueel diverse vrouwen die zichzelf niet durven te uiten uit angst voor familie en omgeving.

We willen de aandacht vragen voor de positie van lesbische of biseksuele vrouwen. Dit doen we door de vrouwen zelf aan het wordt te laten die hun persoonlijk verhaal vertellen, om zo meer kennis en inzicht te verschaffen aan de Hagenaars. Verschillende groepen veroordelen deze vrouwen, maar hoe ga je er mee om als het dichtbij komt, als het je dochter, je zus, of je vriendin is. Het wordt tijd dat we het bespreekbaar maken en zoeken naar manieren om er respectvol mee om te gaan.

Dit Lagerhuisdebat biedt de gelegenheid aan om het gesprek aan te gaan met lesbische en biseksuele vrouwen, met mensen die het veroordelen, met mensen die het van dichtbij meemaken en andere Hagenaars die pleiten voor meer respect voor elkaar.

Aanmelden
Laat ons weten of je komt en met hoeveel via het e-mailadres sos@importante.nl of via het telefoonnummer 070-3125200 en vraag naar Fatima Bouddokar.

Het Lagerhuisdebat 'Seksuele diversiteit is ook een vrouwenzaak' wordt georganiseerd door: