Protestantse Kerk in Nederland


Studiedag over huisgodsdienst

do 20 november 2008
De Gereformeerde Bond organiseert voor ambtsdragers en andere werkers in de gemeente (jeugdwerkers, kringleiders, ouders) een studiedag over het onderwerp Huisgodsdienst. Leven met God in het gezin.

De deelnemers aan deze dag kunnen leren hoe zij huisgodsdienst in de gemeente en de gezinnen kunnen stimuleren en dit thema tijdens het huisbezoek aan de orde kunnen stellen.

Prof. dr. J. Hoek uit Veenendaal zal spreken over Huisgodsdienst in de gereformeerde traditie. Dr. M. van Campen uit Zwartebroek spreekt over Huisgodsdienst vandaag. Hij gaat in op het verdwijnen van huisgodsdienst in de gezinnen en zal aandacht vragen voor onze roeping in deze tijd. Daarna kan elke deelnemer drie workshops volgen, waarna de dag wordt afgesloten met een forumgesprek onder leiding van drs. M. Burggraaf.

De workshops zijn:
Huisbezoek en huisgodsdienst o.l.v. ds. E.K. Foppen, Katwijk aan Zee; Zingen in het gezin o.l.v. drs. J.P. Proos, Bodegraven; Vieren van de zondag en de christelijke feestdagen o.l.v. ds. M.M. van Campen, Rotterdam;
Omgaan met de Bijbel o.l.v. ds. W.C. Meeuse, Bilthoven; Welke vormen van huisgodsdienst passen bij welke leeftijd? o.l.v. HGJB-stafwerker Wout Schonewille;
Als gezin leven uit de doop o.l.v. prof. dr. W. Verboom.

De dag wordt gehouden op donderdag 20 november 2008 in conferentiecentrum Hydepark te Doorn, van 13.00-21.30 uur. Kosten: EUR 40, wat in veel gemeenten bij de kerkrentmeesters gedeclareerd kan worden. Aanmelding (inclusief voorkeur voor drie workshops) uiterlijk 5 november 2008 bij Bureau Gereformeerde Bond, tel. (055) 576 66 60, e-mail geref.bond@tiscali.nl.