Protestantse Kerk in Nederland


Studiedag NZR/EZA over de kerk in China

do 20 november 2008
De Nederlandse Zendingsraad (NZR) en de Evangelische Zendingsalliantie (EZA) organiseren op vrijdag 21 november 2008 in Utrecht samen een studiedag over de missionaire dynamiek van de kerk in China.

China dringt zich op als een enorme reus op het wereldtoneel van politiek en economie. De kerk in China laat een groei zien die zijn weerga niet kent. Volgens sommigen vindt die groei nog steeds plaats tegen verdrukking in; volgens anderen krijgt de kerk meer ruimte dan ooit. Hoe reageren wij als Nederlandse christenen op de situatie in China?

Sprekers: Jan van der Putten (journalist en China-specialist) belicht de culturele en sociaal-politieke context van China. Caroline Fielder (Britse kenner van de kerkelijke situatie in China) gaat in op de groei van de protestantse kerken in China. Wang Jiawei (een jonge theologe van het Nanjing Seminary) geeft een insider's perspective van de situatie in haar thuisland. Daarnaast zijn er kleinere presentaties en is er gelegenheid voor gesprek en ontmoeting.

Doelgroep: leidinggevenden van missionaire organisaties, predikanten, voorgangers en geĂŻnteresseerden.

Plaats en tijd: Landelijk dienstencentrum Protestantse Kerk te Utrecht, van 10.00-16.00 uur. Kosten: EUR 15 (studenten); EUR 20 (deelnemers NZR & EZA); EUR 25 (anderen).

Meer informatie: tel. (030) 880 17 60, (0342) 46 21 98, e-mail: nzr@antenna.nl, info@eza.nl. Aanmelden: www.zendingsraad.nl en www.eza.nl