Gemeente Sneek


breedtesportproject impuls

Afsluiting breedtesportproject Impuls

Op donderdag 20 november wordt het breedtesportproject Impuls afgesloten voor sportverenigingen, scholen en andere betrokkenen en geïnteresseerden in de gemeenten Heerenveen, Sneek, Skarsterlân en Lemsterland. Bij deze afsluiting, die plaatsvindt in Sportstad Heerenveen, kijken we vooruit naar de plannen die de gemeenten hebben voor de periode na 2008. Want het project mag dan eindigen, de sportstimulering moet natuurlijk wel doorgaan!

Impuls is het breedtesportproject dat sinds 2001 gezamenlijk wordt uitgevoerd door de genoemde gemeenten. Er is veel gedaan om de sportverenigingen te adviseren en te ondersteunen, zoals het aanbieden van ondersteuning op maat, cursussen, themabijeenkomsten en opleidingen voor coach of trainer.

Door de bewegingsconsulenten is ondersteuning geboden aan basisscholen op het gebied van lesmethodes voor het bewegingsonderwijs, inrichting van schoolpleinen en gymzalen, aanschaf van sport- en spelmateriaal en organisatie van sportactiviteiten. Ook zijn verschillende doelgroepen gestimuleerd om kennis te maken met allerhande vormen van sport en bewegen.

De toekomst na IMPULS zal voor iedere gemeente afzonderlijk worden bepaald. Er bestaan al ideeën om bepaalde projecten gezamenlijk voort te zetten, maar er zijn ook projecten die specifiek in een gemeente voortgezet worden. Hoe het er precies uit komt te zien na 2008 kan men horen en zien op het afsluitende symposium op donderdag 20 november in sportstad Heerenveen.

Vanaf 19.30 uur worden alle genodigden ontvangen en wordt er voor de sportverenigingen en de scholen een gedeeltelijk gezamenlijk en gescheiden programma doorlopen. Het deel voor de scholen wordt verzorgd door Hans Stroes. Hij zal een actief en inhoudelijk vernieuwend programma bieden. Voor sportverenigingen en -organisaties verzorgt Berend Rubingh een inspirerende workshop waarin de sportorganisaties voor een belangrijke keuze worden gesteld.

Het geheel wordt afgesloten met een spetterende act.

Aanmelden voor het slotsymposium kan tot uiterlijk 7 november via www.sportfryslan.nl.