Gemeente Gilze en Rijen

Gratis in de Margriethal op 20 november aanstaande

Luchtmachtorkest op Hollandse tour met Going Dutch 2008

De Koninklijke Luchtmacht biedt de inwoners van de gemeente Gilze en Rijen op donderdag 20 november een ander geluid aan. Zij doet dat met een relatieconcert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de Margriethal in Rijen. De toegang voor dit concert is gratis.

Foto Ron Geurts
Het orkest laat een aangename Hollandse hutspot horen met diverse prachtige medleys, waaronder film- en soapmuziek.Veel aandacht zal er zijn voor Nederpop. Dit genre bestaat alweer vier decennia. Het Luchtmachtorkest speelt dan ook hits van Jan Akkerman en de tachtigers Boeijen en Doe Maar tot de huidige Borsato en Bløf. De Amsterdammedley zorgt voor een Jordanese feeststemming.

Gastartiesten
Te gast bij het concert zijn Brigitte Nijman en Martin van der Starre. Brigitte Nijman is al jaren een gewaardeerde soliste bij het orkest en had een hoofdrol in de orkestshows Songfestival in Concert en Going Dutch (1998). Martin van der Starre speelde in het seizoen 2005/2006 de (hoofd)rol van Judas in de Nederlandse versie van de rockmusical Jesus Christ Superstar. Hij ontving hiervoor een nominate voor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie 'Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical'. Dirigent is Jos Pommer.

Gratis kaarten
Vanaf 1 november komen de gratis kaarten voor dit eenmalige concert in Rijen beschikbaar. Hoe dat gebeurt, leest u eind oktober op de gemeentelijke informatiepagina in Weekblad Gilze en Rijen, www.ontdekgilzerijen.nl of www.gilzerijen.nl.

DHC
Het concert past in de reeks van activiteiten die de Koninklijke Luchtmacht rondom de oprichting van het Defensie Helikopter Commando (DHC) organiseert. Het DHC is op 4 juli 2008 opgericht en heeft als thuisbasis vliegbasis Gilze-Rijen. Met het concert presenteert het DHC zich voor het eerst aan de bevolking van de gemeente Gilze en Rijen.