Technische Universiteit Delft

Concert en lezing: De Nederlandse kunst in de 20e eeuw door M&C

Nederlanders zijn over het algemeen niet trots op hun eigen cultuur. Komt dit omdat er niet moois geschapen is, of omdat we achter andere landen aanhobbelen?

20 november 2008 | 20:15 uur
plaats: DOK, Vesteplein 100, Delft

door Rebecca Nelemans en Cappella Ex Occasione

In dit concert met lezing wordt er een reis gemaakt door de 20e eeuwse koormuziek. Welke Nederlandse componisten hebben nieuwe of andere manier van comopneren bedacht. Van laat-Romantiek (Diepenbrock) tot hedendaagse werken (Manneke, Bulsink).

Rebecca Nelemans zal de muzikale ontwikkeling vergelijken met de ontwikkelingen en stromingen binnen de beeldende kunst. Aangevuld met voortdurende projectie van verschillende kunstwerken wordt dit een totaalconcept dat meer is dan zomeer een concert of lezing.

Rebecca Nelemans (Zundert, 1967) studeerde Kunstgeschiedenis Moderne Tijd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij werkte als directeur en researcher binnen de kunstwereld. Momenteel werkt ze als adviseur, kunsthistoricus en geeft ze lezingen en workshops.

Cappella Ex Occasione is een kamerkoor dat op projectbasis concerten verzorgt in een steeds wisselende samenstelling. Het koor bestaat uit jonge en geoefende amateurzangers en staat onder leiding van de jonge dirigent Ruben de Grauw.

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 29 oktober 2008