Ingezonden persbericht


Mtv games, harmonix en ea kondigen aan dat rock band®2 voor de xbox 360® naar europa komt

Het bekroonde Rock Band 2 komt in november naar Europa

Schiphol-Rijk ­ 30 oktober 2008 ­ Harmonix, 's werelds grootste ontwikkelaar van muziekvideogames, MTV Games, onderdeel van Viacoms MTV Networks (NYSE: VIA, VIA.B), en distributiepartner Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), kondigden vandaag aan dat de lovend ontvangen muziekvideogame Rock Band® 2 voor de Xbox 360®, het videogamesysteem van Microsoft, vanaf 20 november in Europa bij de verkooppunten ligt. Met een exclusieve lanceringsperiode voor Europa zal de bekroonde Rock Band 2-software zijn debuut maken op de Xbox 360®.

Rock Band 2 brengt muziekgames naar een hoger plan met de mogelijkheid om het merendeel van de nummers te exporteren van de originele Rock Band-schijf(1), een wereldtournee op internet te organiseren, dagelijkse Battle of the Band-toernooien te spelen , automatisch kalibreren om beeldvertraging te voorkomen, een No Fail-modus en een echte drumtrainer om advies te vragen. Tot de grote hoeveelheid innovaties van Rock Band 2 behoort ook de mogelijkheid om je bandavatar vanuit het spel te exporteren naar het internet en zelfgemaakte artikelen van Rock Band te bestellen, waaronder kleding en figuurtjes.

Rock Band 2 biedt de grootste muziekcatalogus van alle muziekvideogames tot nu toe, met ruim 100 nummers(2) op de Rock Band 2-soundtrack met een ongeëvenaarde mix van klassieke en nieuwe artiesten, waaronder AC/DC, Guns 'N Roses, Bob Dylan, Pearl Jam, Motorhead en meer! De nummers uit de alsmaar groeiende internetmuziekwinkel van Rock Band zijn direct te gebruiken in het spel en de meeste nummers van de oorspronkelijke Rock Band-schijf zijn te exporteren, waardoor de muziekcatalogus van Rock Band aan het eind van het jaar ruim 500 nummers(3) zal bevatten.

Via de internetmuziekwinkel van Rock Band zijn na de lancering van het spel in november 2007 al ruim 25 miljoen nummers gekocht. Er zijn tot nu toe meer dan 400 nummers beschikbaar via de schijf en de internetwinkel (complete lijst met nummers is te vinden op http://www.rockband.com/music) en dankzij de zeer uitgebreide Rock Band Music Store kunnen spelers elk nummer, pakket en album van tevoren bekijken en vervolgens kopen om toe te voegen aan hun eigen Rock Band-catalogus.

Rock Band 2 is door PEGI (Pan-European Game Information) geschikt bevonden voor 12 jaar en ouder.

Ga naar www.rockband2.com en www.harmonixmusic.com voor meer informatie over Rock Band 2 en Harmonix Music Systems.

Rock Band is ontwikkeld door Harmonix en uitgegeven door MTV Games. EA is de exclusieve distributiepartner voor Rock Band.

#####

Over MTV Networks
MTV Networks, een afdeling van Viacom (NYSE: VIA, VIA.B), is een van 's werelds vooraanstaande makers van entertainmentmateriaal, met merken die allerlei doelgroepen boeien en verbinden via televisie, internet, mobiele telefoon, games, virtuele werelden en consumentenproducten. Het portfolio van het bedrijf bevat wereldwijd meer dan 150 televisiezenders en 350 bedrijven voor digitale media, en ook MTV, VH1, CMT, Logo, Harmonix, Nickelodeon, Nick at Nite, Noggin, The N, AddictingGames, Neopets, COMEDY CENTRAL, Spike TV, TV Land, Atom, GameTrailers en Xfire.

Over MTV Games
MTV Games is gericht op het maken, verspreiden en uitgeven van kwalitatief hoogstaande en innovatieve interactieve producten die van belang zijn voor het publiek van MTV en die de kernwaarden van het merk MTV Networks aanvullen.

Over Harmonix Music Systems, Inc
Harmonix Music Systems, Inc., gevestigd in Cambridge, MA, en opgericht in 1995, is de belangrijkste ontwikkelaar van baanbrekende muziekgerichte videogames. Harmonix is opgericht door Alex Rigopulos en Eran Egozy, die het bedrijf zijn begonnen om nieuwe manieren te bedenken waarmee niet-muzikanten het unieke plezier kunnen ervaren van muziek maken en ze zijn pioniers op het gebied van muziek- en ritmegames in de VS. Ga voor meer informatie naar: www.harmonixmusic.com

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) heeft zijn hoofdkantoor in Redwood City in Californië en is 's werelds meest vooraanstaande softwarebedrijf op het gebied van interactief entertainment. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS FreestyleTM en POGOTM. In het fiscale jaar 2008 had EA een opbrengst van 3,67 miljard dollar en werden van 27 van zijn games meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De homepage en gamesite van EA is www.electronicarts.nl. Ga naar http://info.ea.com voor meer informatie over de producten van EA en voor persberichten.

© 2008 Harmonix Music Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden. Harmonix, Rock Band, Rock Band 2 en alle gerelateerde titels en logo's zijn handelsmerken van Harmonix Music Systems, Inc., een bedrijf van MTV Networks. Rock Band en Rock Band 2 ontwikkeld door Harmonix Music Systems, Inc. MTV: Music Television, MTV Games en alle gerelateerde titels en logo's zijn handelsmerken van MTV Networks, een afdeling van Viacom International Inc. Alle andere merken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de bedrijven van de groep Microsoft. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.


1) Internetverbinding en download van titelupdate vereist. Bezitters van de oorspronkelijke Rock Band kunnen 63 van de 67 nummers van de oorspronkelijke Europese Rock Band-schijf exporteren voor Rock Band 2. Onderstaande nummers van de Rock Band-schijf kunnen niet naar Rock Band 2 worden geëxporteerd: * "Paranoid", bekend van Black Sabbath, * "Run to the Hills", bekend van Iron Maiden, "Enter Sandman" door Metallica. Tokio Hotel "Monsoon" (Engels). (* duidt op een cover, alle andere nummers zijn originele opnames.)
2) De Rock Band 2-spelschijf zal 84 nummers bevatten. Daarnaast krijgen spelers toegang tot nog eens 20 gratis DLC-nummers als het spel uit is. Internetverbinding vereist.
3) Internetverbinding vereist voor export van Rock Band 1-soundtrack, alsook voor DLC-nummers, pakketten en albums die tot nu toe zijn uitgekomen en tevens voor toekomstige DLC-releases. Een tarief van (400 Microsoft Points) is vereist voor export van Rock Band 1-soundtrack om muzieklicentiegevers te compenseren voor verder gebruik.