Nederlandse Politiebond


NPB-INFORMATIEBIJEENKOMST voor HONDENGELEIDERS

Drie jaar na de aankondiging ervan in de politie-CAO 2005/2007 is het wachten nog altijd op een aanvullende arbeidsvoorwaarden- regeling voor hondengeleiders. Hoe is de stand van zaken op dit moment en waarom duurt het allemaal zo lang? Op DONDERDAG 20 NOVEMBER organiseert de NPB daarover een informatiebijeenkomst op het NPB-hoofdkantoor in Woerden. Alle hondengeleiders zijn van harte uitgenodigd; de bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 15.00 uur.

Kort samengevat is de situatie als volgt. Eind vorig jaar is over de beoogde hondengeleidersregeling een advies uitgebracht door een werkgroep van werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers, waarin uiteraard ook de NPB zitting had. Op basis van dat advies heeft de minister van BZK inmiddels een concept-regeling aan de bonden voorgelegd.

Teleurstellend
Helaas heeft de werkgever daarin niet alle aanbevelingen van de werkgroep overgenomen. Met name de voorgestelde vergoeding in tijd of geld (elk korps mag zelf bepalen of er een vergoeding in tijd of geld komt) is ronduit teleurstellend. Op basis van het huidige voorstel zouden met name de hondengeleiders binnen het KLPD en de regiokorpsen Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden er financieel aanzienlijk op achteruitgaan.

Aanstaande maandag 10 november vindt over dit onderwerp nader overleg plaats. Het moge duidelijk zijn dat de NPB zal blijven vasthouden aan een rechtmatige vergoeding voor de speciale inspanningen en kwalificaties van de hondengeleiders.

Bent u van plan op donderdagmiddag 20 november naar de NPB-informatiebijeenkomst te komen? Meldt u dit dan aub vooraf even bij Tina Bultman via tbultman@politiebond.nl, zodat we enigszins een inschatting kunnen maken van de hoeveelheid versnaperingen die we moeten laten aanrukken.

Gepubliceerd op 04 november 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.