Ingezonden persbericht


Beleidcafé - Duurzaam ondernemen en het MKB

donderdag 20 november 2008

Er is al veel over duurzaam ondernemen gezegd maar dan is het oog meestal gericht op bedrijven die wereldwijd actief zijn. Duurzaam produceren moet dan bijdragen aan de kwaliteit van leven en werk in vele landen. Zaken als een zuinig gebruik van energiebronnen, het verminderen van CO2-uitstoot, het reduceren van afval zijn drijfveren tot duurzaam ondernemen. Maar hoe staat het met het duurzaam ondernemen binnen onze grenzen bij het midden- en kleinbedrijf? Is een 'nette bedrijfsvoering' voldoende duurzaam of wordt er meer verwacht van MKB-ondernemers? Belangrijker nog: wat denken MKB-ondernemers hier zelf over?

Dit Beleidscafé is vooral interessant voor beleidsmakers, wetenschappers en directeuren en secretarissen van branche- en koepelorganisaties. Op de bijeenkomst zullen de resultaten worden gepresenteerd en bediscussieerd van een EIM-onderzoek onder 2.000 kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren van het bedrijfsleven over hun houding en hun gedrag aangaande duurzaam en maatschappelijk ondernemen. Programma:


* 15.30 u. Koffie en thee met livemuziek van jazztrio 'earswideopen'
* 16.00 u. Welkomstwoord door drs. Frans Pleijster (EIM)
* 16.05 u. Presentatie EIM-onderzoek door drs. Coen Bertens (EIM)
* 16.15 u. Presentatie Martin Kloet (directeur Energiecentrum Midden en Kleinbedrijf)
* 16.30 u. Presentatie Willem Lageweg (directeur MVO Nederland)
* 16.45 u. Korte pauze met muziek van jazztrio 'earswideopen'
* 17.00 u. Discussie met zaal en panel onder leiding van Frans Pleijster. In het panel hebben de volgende organsaties zitting: BECO, Wissenraet & Van Spaendonck en twee brancheorganisaties.
* 17.45 u. Einde

* 17.45 u. Na de zaaldiscussie is er volop gelegenheid om verder met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje. Het geheel wordt muzikaal omlijst door het jazztrio 'earswideopen'.

U kunt zich aanmelden door uw NAW-gegevens met vermelding 'Duurzaam' te mailen naar Beleidscafe@eim.nl. Deelname is geheel kosteloos. Na aanmelding krijgt u een bevestiging plus programma en routebeschrijving.

Locatie: Lucent Danstheater, Theatercafé Studio 3 Datum: donderdag 20 november
Tijd: 15.30 - 18.30 uur
Adres: Spuiplein, Den Haag

Graag tot ziens in het EIM Beleidscafé!