Grafische Bedrijfsfondsen

Pensioenworkshop voor werkgevers

Voor werkgevers en hun P&O-medewerkers organiseert pensioenfonds PGB met enige regelmaat een korte pensioencursus. Deelnemers aan de workshop krijgen zo meer inzicht krijgen in pensioenen in het algemeen en in de regelingen bij PGB in het bijzonder.

Pensioencommunicatie wordt zowel door werkgevers als hun medewerkers als de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde gezien. De overheid is er veel aan gelegen om het pensioenbewustzijn bij deelnemers te versterken. Daarvoor zijn in de Pensioenwet ook een aantal nieuwe eisen gesteld. Aan de pensioenuitvoerder maar ook aan de werkgever. PGB probeert met een afgewogen mix van elektronische gepersonaliseerde communicatie, schriftelijke communicatie en daar waar nodig een mondelinge toelichting of presentatie de kennis van deelnemers op het gewenste niveau te brengen. In 2008 is bovendien gestart met een pilot van pensioenspreekuren voor deelnemers bij werkgevers.

Ook voor de werkgever of de P&O-medewerkers kan het raadzaam zijn zich op hoofdlijnen in de pensioenmaterie te verdiepen. Vaak is de werkgever of de afdeling P&O toch het eerste aanspreekpunt van de werknemer met pensioenvragen. In dat kader organiseert PGB regelmatig pensioencursussen. U kunt zich hiervoor aanmelden. In 2008 zijn de nog 3 data beschikbaar donderdag 20 november 2008, woensdag 26 november 2008 en donderdag 4 december 2008. De eerstvolgende gelegenheid zal in het eerste kwartaal van 2009 zijn.

Aanmelden voor workshop
De cursussen worden gegeven in Amsterdam (Zwaansvliet 3, 1081 AP) van 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. U kunt desgewenst een lunch bij ons gebruiken. Wanneer u geïnteresseerd bent om één van deze bijeenkomsten bij te wonen, zien wij uw reactie graag tegemoet. Dan kan elektronisch. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Klantenservice .