Ingezonden persbericht


Persbericht

Verpleeghuis Mariahoeve eerste zorginstelling met Keurmerk Jong Dementerenden

Op 20 november aanstaande zal staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het landelijke Keurmerk Jong Dementerenden uitreiken aan Florence verpleeghuis Mariahoeve in Den Haag. Mariahoeve is de eerste zorginstelling in Nederland die het keurmerk, dat op initiatief door de landelijke stuurgroep Jong Dementerenden wordt uitgegeven door auditorganisatie Perspekt, ontvangt.

Jong dementerenden zijn mensen waarbij dementie voor het 65e levensjaar ontstaat. Verpleeghuis Mariahoeve biedt als expertisecentrum voor dementie op jonge leeftijd, zorg aan deze jonge mensen in en rondom de regio Haaglanden. Er is een speciale zorgketen tot stand gekomen voor jong dementerenden en hun naasten. Binnen deze zorgketen biedt Mariahoeve onder andere thuiszorg, dagbehandeling, begeleid wonen, wonen met verpleeghuiszorg en ondersteuningsgroepen. Daarnaast is de woonafdeling recent verbouwd van een traditionele verpleegafdeling tot een afdeling waar jonge mensen met dementie in kleinschalige units, met verpleeghuiszorg, kunnen wonen.

Het behalen van het keurmerk wil zeggen dat het landelijk ontwikkelde Zorgprogramma Jong Dementerenden binnen Mariahoeve is geïmplementeerd, dat grotendeels voldaan wordt aan de eisen van Verantwoorde Zorg en dat het kwaliteitssysteem voldoende op orde is.

/////Einde persbericht\\\\\