ProRail

Persbericht

12-11-2008

Vervanging spoorviaduct Deventerweg (N348) Zutphen

Van donderdag 20 tot en met zondag 30 november vervangt aannemer Reef Infra B.V. in opdracht van ProRail het bestaande viaduct over de spoorlijn Zutphen-Winterswijk in de Deventerweg (N348) te Zutphen. In deze periode is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Zutphen en Deventer. Om het verkeer om te leiden zijn diverse omleidingsroutes ingesteld die met borden langs de weg staan aangegeven. Op zaterdag 22 en zondag 23 november is er in verband met de werkzaamheden tevens geen treinverkeer mogelijk tussen Zutphen en Winterswijk.

Werkzaamheden

De stalen constructie van het spoorviaduct is aan vervanging toe. Ter ontlasting van de constructie is vorig jaar een snelheidsbeperking ingesteld voor het autoverkeer van maximaal 50 km/uur. ProRail is als spoorwegbeheerder eigenaar van het viaduct en heeft aannemer Reef Infra B.V. opdracht gegeven de huidige stalen constructie van het viaduct te vervangen door een betonnen constructie. Tegelijkertijd wordt het viaduct aan beide zijden voorzien van een breder fietspad. Met de ingebruikname van de nieuwe constructie is een snelheidsbeperking voor het autoverkeer niet meer nodig. In maart 2009 brengt de aannemer de definitieve asfaltlaag aan op het viaduct en zijn de werkzaamheden gereed.

Omleidingsroutes

Tijdens de vervanging van het viaduct wordt het doorgaande verkeer omgeleid. De omleidingsroutes staan hieronder in hoofdlijnen beschreven.

Gemotoriseerd (snel)verkeer


* Motorvoertuigen komend uit (noord)oostelijke richting met bestemming Zutphen worden omgeleid via de provinciale weg langs Laren/Lochem (N332) aansluitend op de N346 langs Warnsveld.
* Motorvoertuigen, lager dan 4 meter, komend uit westelijke richting met bestemming Zutphen, rijden om via de provinciale weg langs Voorst (N345).

* Motorvoertuigen lager dan 4 meter, komend uit zuidelijke richting met bestemming Deventer, worden omgeleid via de provinciale weg langs Voorst, de N345.

* Motorvoertuigen, hoger dan 4 meter, komend uit Zutphen met bestemming Deventer, dienen via de provinciale weg langs Warnsveld (N346) aansluitend op de N332 langs Lochem/Laren te rijden.
* Motorvoertuigen, hoger dan 4 meter, komend uit westelijke of (noord)oostelijke richting met bestemming Zutphen, rijden via de provinciale weg langs Laren/Lochem (N332) aansluitend op de N346 langs Warnsveld.

Zie routekaart

Voetgangers en (brom)fietsers

Voetgangers en (brom)fietsers tussen Zutphen en Eefde worden omgeleid via de Industrieweg, Zweedsestraat en de IJslandsestraat, visa versa.

Openbaar vervoer


* Buslijn 81 van Syntus rijdt tussen 20 en 30 november volgens een aangepaste route via de sluis bij Eefde. Deze wordt tijdelijk voorzien van een bussluis en is alleen toegankelijk voor bussen van Syntus en hulpdiensten.

* Op zaterdag 22 en zondag 23 november is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zutphen en Winterswijk. Er rijden dan bussen. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op www.syntus.nl of bellen met 0900-9292 (â¬0,70 p.m.). Voor treinreizigers geeft NOS Teletekst pagina 754 actuele informatie.