Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hoe moet het Hendrik Idoplein er volgens u uitzien?

Omwonenden hebben aangegeven dat het Hendrik Idoplein niet aan hun wensen voldoet. De deelgemeente heeft besloten om een deel van het plein, dat tegen de Groene Hilledijk ligt, opnieuw in te richten. Tijdens de bijeenkomst op donderdag 20 november 2008 kunnen bewoners aangeven hoe zij dit plein graag ingericht willen hebben. De bewoners bijeenkomst start om 18.30 uur in de kleine zaal van de Leger des Heils, Hillevliet 139. Kom en praat mee over hoe dit deel van het plein er uit moet komen te zien!

Plein voldoet niet

Het Hendrik Idoplein bestaat uit een speelplaats, een geasfalteerd deel, een losloopgebied voor honden en een grasstrook. Delen van het plein worden volgens bewoners niet goed gebruikt. Redenen zijn: het geasfalteerde deel is niet geschikt om te voetballen, honden worden uitgelaten op de grasstrook (ondanks het feit dat dit gebied hier niet voor bestemd is) en honden in het losloopgebied kunnen, doordat het terrein niet afgesloten is, makkelijk weglopen.

Uw ideeën en wensen

Tijdens de bewonersbijeenkomst willen we graag van u weten wat u wensen en behoeften zijn bij het opnieuw inrichten van dit plein. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de aanleg van planten, speelelementen, het vergroten van het honden losloopgebied of het opnieuw verharden. Gezien het aantal hondenbezitters in de wijk en het gebrek aan een losloopgebied voor honden, zal in de herinrichting een honden losloopgebied gehandhaafd blijven. De herinrichting gaat niet over de speelplaats.

Ontwerp en realisatie

Uw wensen en ideeën nemen wij mee en worden in goed overleg verwerkt in een ontwerp. In een later stadium komen wij met een of meerdere ontwerpen bij u terug. Hieruit kunnen bewoners kiezen. Alle bewoners zijn van harte uitgenodigd, in het bijzonder de jongeren uit de buurt!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gebiedsregisseur Marloes Pronk van de deelgemeente Feijenoord via telefoonnummer (010)-2916023, of per e-mail: m.pronk@feijenoord.rotterdam.nl.

Hendrik Idoplein