Gemeente Soest

.

Bedrijven investeren in hun eigen omgeving

18 november

Beter groenonderhoud op bedrijventerreinen

Op donderdag 20 november ondertekenen wethouder Krijger namens gemeente Soest en de heer Van Asch namens de bedrijvenmanagement organisatie (BMO) het Convenant Groenonderhoud Bedrijventerreinen.

De bedrijvenmanagement organisatie (BMO) streeft namens de Soester bedrijven naar een representatieve inrichting van de openbare ruimte op de bedrijventerreinen Soesterberg, Soestdijk en De Grachten. De bedrijven zijn bereid om hiertoe een extra inspanning op het gebied van groenonderhoud te leveren en gaan het groenonderhoud zelf organiseren. De afspraken hierover met de gemeente worden vastgelegd in een convenant.

In het convenant is onder andere geregeld dat het geld dat de gemeente besteedt aan het onderhoud van genoemde terreinen naar BMO gaat. De BMO legt daar een bedrag bij waardoor meer en beter groenonderhoud kan plaatsvinden. De afspraak heeft betrekking op alle groenvoorzieningen met uitzondering van de bomen. Die blijven wel in onderhoud bij de gemeente.

De rol van de gemeente beperkt zicht tot het jaarlijks uitvoeren van een schouw om vast te stellen of de BMO de gemaakte onderhoudsafspraken nakomt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de beschikbaar gestelde beheerkaarten en werkomschrijving.

Deze vorm van samenwerken tussen private en publieke partijen wordt al een aantal jaren succesvol toegepast op het bedrijventerrein De Grachten en wordt nu dus uitgebreid naar de overige bedrijventerreinen in de gemeente Soest.