Saxion Hogescholen
BR>

di 18 november 2008

Studenten werken aan een veilig Europa
/files/storage/mnc/HuisvoorEuropaVlaggenDEF.jpg

Op donderdag 20 november aanstaande organiseert het Huis voor Europa samen met de Academie Bestuur & Recht van Saxion het symposium `Towards a safer Europe'. De dag staat in het teken van werken aan een veiliger Europa. Ruim honderdvijftig studenten afkomstig uit diverse Europese landen verdiepen zich in de Europese veiligheid.

Tijdens het symposium zijn er lezingen over de veiligheid in Europa, Nederland en in de Euregio. In workshops wordt onder andere van gedachten gewisseld over fraude en terrorismepreventie van Holland Casino. De commerciële kant van veiligheid komt aan de orde in een bijdrage van de firma Securitas. Ook wordt er uitgebreid stil gestaan bij grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van veiligheid.

Huis voor Europa banner

Het symposium `Toward a safer Europe' is onderdeel van een internationale week, waarin de studenten met diverse internationale thema's aan de slag gaan. Studenten van de opleidingen bestuurskunde/Overheidsmanagement, Integrale Veiligheidskunde, Management, Economie en Recht en de Hogere Juridische Opleiding, krijgen tijdens hun studie steeds meer te maken met internationalisering.

Het symposium `Towards a safer Europe' begint donderdag 20 november om 9.45 uur en vindt plaats in het Harry Bannink Theater bij Saxion in Enschede aan de M.H. Tromplaan 28.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Bij dit symposium is de pers van harte uitgenodigd. Voor het programma klik hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Agnes Nieuwenhuis, communicatieadviseur Academie Bestuur & Recht, Saxion, j.h.m.nieuwenhuis@saxion.nl, tel. 053 - 487 16 08 of Maya van den Berg, beleidsmedewerker Huis voor Europa,
m.vandenberg@huisvooreuropatwente.nl, tel. 074 - 256 88 41.