Openbare bibliotheek Amsterdam


IDFA in de OBA

19 nov 2008 - 11:33
idfa logo
De Openbare Bibliotheek Amsterdam is tijden het International Documentary Film Festival Amsterdam de nieuwe festivallocatie. Van 20 t/m 30 november worden er dagelijks, tussen 15.00 uur en 22.00 uur, drie documentaires vertoond in het Theater van 't Woord.

Tijdens dit tien dagen durende festival worden in de bibliotheek onder andere de volgende films vertoond:

The Chicken, the Fish & the King Crab
Donderdag 20 november 2008, 17.30 uur
Een Spaanse topkok bereidt zich minutieus voor op de strijd om de Bocuse d'Or. Naast de hectische taferelen in de keuken, het uitstippelen van de strategie en de genadeloze analyses, leren we de achtergrond van de hoofdingrediënten kennen.

Story of Herero Dress
Vrijdag 21 november 2008, 15.00 uur
Twee Herero-vrouwen in Namibië vertellen wat hun traditionele felgekleurde (onder)jurken voor hen betekenen.

Luckey
Zondag 23 november 2008, 20.15 uur
Verslag van de turbulente relatie tussen de invalide geraakte kunstenaar Tom Luckey en zijn zoon Spencer, die samen aan een ambitieus kunstwerk werken.

The Bittersweet Shadow of Stampersgat
Donderdag 27 november 2008
In Stampersgat draait alles om de suikerbiet. Nu dankzij EU-maatregelen de suikerindustrie op z'n retour is, is het hele dorp in nood. Dit krijgt zijn beslag in de huwelijkscrisis van de ouders van de filmmaker. Bus geeft een hoogst persoonlijke, soms plagerige visie op de problemen binnen een kleine gemeenschap, met een scherp oog voor bitterzoete details.

Way of Nature
Zaterdag 29 november 2008, 20.00 uur
Zelfs als de Zweedse documentairemaker Nina Hedenius met haar camera in de kamer staat, slapen de boeren rustig door. Zonder een enkel woord, commentaar of interview filmt Hedenius de dagelijkse routine en het voorbijgaan van de seizoenen op een boerderij.

Voor meer informatie over het festival en de programmering gaat u naar www.idfa.nl of kijkt u in de OBA agenda op deze website.

Wij hopen u tussen 20 en 30 november te mogen verwelkomen bij één van de bijzonderen documentaires.