Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Van gezinsauto tot stationwagon en van zakenauto tot boodschappenwagen.

Nieuwe occasiongids ANWB samengesteld

Den Haag, 19 november 2008

Het kopen van een gebruikte auto blijft voor velen een spannende aangelegenheid. Logisch, want een auto is na de aankoop van een huis vaak de grootste aanschaf. Om de autokopers van dienst te zijn heeft ANWB een speciale occasiongids samengesteld.

In de ANWB occasiongids, die vanaf morgen, 20 november in de winkel ligt, worden maar liefst 38 occasions getest in diverse categorieën. De ANWB voelt de populairste modellen aan de tand en geeft zo een goed beeld wat potentiële autokopers mogen verwachten van deze gebruikte modellen. Ook staan er tips in van de Wegenwacht van de mankementen die zij bij bepaalde auto's vaker zien terugkomen.

Bovendien zit er een handige CD-ROM bij. Hierop staan diverse links waarmee autoliefhebbers het internet op kunnen en toegang krijgen tot onder meer de ANWB/Bovag Koerslijst, met alle actuele prijzen van occasions. Zo wordt duidelijk wat een auto eigenlijk mag kosten bij een bepaalde kilometerstand en met een bepaald bouwjaar. Dat maakt onderhandelingspositie naar de verkoper een stuk sterker.

Verder geeft de occasiongids uitleg over wat de Bovag Garantie precies inhoudt, hoe de nieuwe SMS-dienst occasionprijzen precies werkt, hoe er op het internet het snelst een occasion gevonden wordt en een aantal tips bij het kopen van een gebruikte auto.

De 100 pagina's tellende occasiongids kost ¤4,95 en is vaanaf 20 november verkrijgbaar bij alle ANWB-winkels, boekhandels, tijdschriftenwinkels en te bestellen via anwb.nl.