Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 20-11-2008

Gewapende overval

WILNIS/UTRECHT Op woensdag 19 november werd een gewapende overval op een winkel in Wilnis gepleegd. De verdachten werden later in Utrecht aangehouden.

Rond 20.55 uur drongen enkele gewapende mannen een winkel aan de Molmlaan binnen. Meerdere personeelsleden werden bedreigd, waarna de verdachten er met een geldbedrag vandoor gingen. De politie werd gewaarschuwd en ging direct met vier politie-eenheden ter plaatse, later volgden nog meer politie-eenheden.

Een getuige meldde te hebben gezien dat de verdachten er in een auto vandoor gingen. Door alle politie-eenheden, waaronder een politiehelikopter, werd naar de auto en de verdachten uitgekeken.

Een agent in burger zag de auto op Hooggelegen in Utrecht rijden. Hij volgde de auto in de richting van het 24 Oktoberplein en gaf dit aan de politiemeldkamer door. Meerdere eenheden werden die kant opgestuurd. De auto met daarin vier verdachten werd uiteindelijk op de Fruitstraat aan de kant gezet. Eén verdachte ging er te voet vandoor en werd op de Hubert Pootstraat aangehouden. De andere drie verdachten werden middels de uitpraatprocedure uit de auto gepraat en aangehouden. De verdachten, mannen van 25, 27, 28 en 33 jaar en afkomstig uit Utrecht, Mijdrecht, Almelo en Amsterdam, werden naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd in beslag genomen. Daarin werd onder andere een vuurwapen en de kennelijke buit aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 november heeft de politie een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een woning aan de Marco Pololaan.

Door een getuige werd omstreeks 04.30 uur naar de politie gebeld omdat hij zag dat er ingebroken werd in een woning aan de Marco Pololaan. Ter plaatse troffen agenten niets aan en gingen verder met de surveillance. Na enige tijd belde de getuige wederom omdat hij de verdachten weer zag. Ter plaatse werden de agenten in de richting van het park tegenover de woning gewezen. Hier zouden de twee verdachten verstopt zitten. Een agent liep het parkje in en zag een man onder een bankje liggen.

Bij het zien van de agent zette de man het op een lopen en wist uit handen te blijven van de politie. Een tweede verdachte - 20 jaar uit Utrecht had minder geluk, hij had zich verstopt in de bosjes, maar werd ontdekt en aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Weg der Verenigde Naties heeft de politie woensdag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 10.00 en 12.45 uur werd de snelheid van 1134 voertuigen gemeten. Voor 174 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u.

Fietsendief

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij een fiets op de Stadhuisbrug had gestolen met een loper.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding dat een getuige achter een fietsendief aan zat. De getuige had gezien dat een man met vermoedelijk een loper het slot van een fiets op de Stadhuisbrug had opengemaakt. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte op de Amsterdamsestraatweg fietsen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de omgeving werd de loper op straat aangetroffen. Voor de woning van de verdachte troffen agenten drie fietsen aan. Alle drie de fietsen stonden gesignaleerd en werden in beslag genomen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee vrouwen aangehouden omdat ze kleding hadden gestolen.

De beveiliging van de winkel zag rond 15.05 uur dat twee dames met een aantal kledingstukken de paskamers ingingen. Na enige tijd kwamen zij uit de pashokjes zonder de kleding. In de hokjes hing de kleding ook niet meer. Het tweetal - 18 en 19 jaar uit Zeist en Utrecht werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de dames een aantal kledingstukken onder hun eigen kleding had aangetrokken en zo geprobeerd hadden de winkel te verlaten. In totaal hadden zij voor ruim 200,- aan kleding gestolen. Zij werden voor verhoor door de politie meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 november een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 23-jarige automobilist uit Utrecht kreeg omstreeks 01.30 uur op de Hijmans van den Berghlaan een stopteken. De bestuurder reed met de achterklep van zijn auto open. Op het moment dat hij hierop werd aangesproken, roken de agenten een sterke alcohollucht bij de man. De Utrechter moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 595 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs op het bureau achterlaten. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.