Gemeente Bennebroek


Scholen op bezoek in gemeentehuis Bennebroek

Op 12 november bezochten kinderen van de Willinkschool en de Sparrenbosschool het gemeentehuis in Bennebroek. Burgemeester Beens verzorgde een hartelijk ontvangst in de raadzaal. Bij binnenkomst hadden de leerlingen haast om een plek te veroveren aan de raadstafel of de perstafel. De overige kinderen namen enigszins teleurgesteld plaats op de publieke tribune. Totdat burgemeester Beens opmerkte dat de mensen op de publieke tribune, de burgers dus, het allerbelangrijkste zijn.

Burgemeester Beens gaf uitleg over hoe een raadsvergadering werkt, wie daarbij allemaal aanwezig zijn en hoe er beslissingen worden genomen. De kinderen stelden de meest uiteenlopende vragen; een jongen van de Sparrenbosschool zei dat hij het irritant vond dat hij zo lang moet wachten voor het rode verkeerslicht. Burgemeester Beens vertelde dat zij zich er ook weleens aan ergert, maar dat het wel nodig is voor de veiligheid. We rijden allemaal weleens door oranje en als het licht te snel op groen gaat en van de andere kant komt er nog verkeer, dan komen er ongelukken.

Er werd natuurlijk ook gesproken over de fusie met Bloemendaal. Sommigen leerlingen waren onder de indruk van het feit dat burgemeester straks een andere baan moet zoeken, anderen vroegen hoe dat nu straks gaat met de feestweek en de sportvelden. Gelukkig kon de burgemeester hen beloven dat de feestweek ook na de fusie gewoon de feestweek blijft en de sportvelden de sportvelden.

Het bezoek van de scholen aan het gemeentehuis was onderdeel van het project Raadslid in de klas dat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen georganiseerd werd door de gemeente Bloemendaal.

---