Politiebond ACP

20 november 2008

Uitbreiding ouderschapsverlof

Door: Francis van Duren

Het kabinet heeft aangekondigd dat het wettelijk recht op ouderschapsverlof wordt uitgebreid van 13 naar 26 weken. Wat betekent dat voor de sector politie?
Ouderschapsverlof: van 13 naar 26 weken.

Ouderschapsverlof: van 13 naar 16 weken.

Inmiddels is een wetsvoorstel (aanpassing wet arbeid en zorg) in voorbereiding om de verlenging mogelijk te maken. De verwachte invoeringsdatum is 1 januari 2009, maar omdat het voorstel nog in de 1e en 2e kamer besproken moet worden, is onduidelijk of deze datum gehaald gaat worden.

Uitbreiden ouderschapsverlof en BARP?
Nu hebben politieambtenaren recht op doorbetaling van 75% van de bezoldiging tijdens de periode dat ouderschapsverlof wordt genoten. Voor maximaal 13 weken dus. Als de wet is aangepast, en er dus recht bestaat op 26 weken ouderschapsverlof, dan heb je gedurende de eerste 13 weken nog steeds recht op 75% van je bezoldiging. Gedurende de volgende dertien weken kun je, volgens het wetvoorstel, aanspraak maken op 50% van het minimumloon. Op dit moment is een en ander dus nog niet van toepassing. Op het moment dat het wetsvoorstel definitief is zullen wij je daarover vanzelfsprekend via deze site informeren.

Wil je meer over dit onderwerp weten? Kijk dan op de site van het Ministerie van Sociale Zaken, www.szw.nl

---