Gemeente Soest

.

Wijken krijgen rapportcijfers: zó schoon is uw wijk

20 november

Wethouder Krijger komt op vrijdag 21 november naar de Ludgerusschool aan de Vosseveldlaan 24a. Om 09.45 uur zal hij samen met kinderen uit groep 8 twee borden langs de kant van de weg te plaatsen; borden waarop de gemeente aan inwoners laat zien wat het rapportcijfer voor zwerfafval van de wijk is.

De gemeente meet twee maal per jaar hoeveel zwerfafval er ligt. In elke wijk wordt gemeten en de resultaten worden vertaald in een rapportcijfer. De gemeenteraad heeft bepaald dat elke wijk gemiddeld minimaal een 8 moet scoren.

Op vrijdag 21 november aanstaande maakt wethouder Krijger de cijfers van de verschillende wijken bekend. In elke wijk worden borden opgehangen met het rapportcijfer. De borden blijven zes weken hangen en worden in mei 2009 weer opnieuw opgehangen met het rapportcijfer dat dan is gemeten en berekend.

Onder het motto `schoon genoeg van zwerfvuil' verspreidt de gemeente nog voor 5 december huis aan huis een folder, waarin overzichtelijk staat vermeld wat de gemeente doet om Soest schoon te maken en te houden; wat de inbreng van RMN en Eemfors is; en wat bewoners zelf kunnen doen.

In het kader van het project `Zwerfafval, dat pakken we samen op' heeft de gemeente het afgelopen jaar allerlei voorwaardenscheppende werkzaamheden verricht om zwerfvuil voor eens en als het kan voor altijd uit de straten van Soest te weren.

Wethouder Krijger hangt de eerste borden op bij de Ludgerusschool, omdat deze school in een van de schoonste wijken van Soest staat en dat resultaat mede gemeten kon worden omdat de kinderen en leerkrachten van deze school veel aandacht besteden aan het bestrijden en het voorkomen van zwerfafval.