Persberichten Heuvelrug, 09.45 uur

Utrecht, 20-11-2008

Vijf minderjarige verdachten aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft afgelopen weekend nog drie andere verdachten aangehouden in de zaak van een 16-jarige jongen uit Veenendaal die op 13 november op de Vondellaan met geweld van zijn schooltas was beroofd.

Direct na de beroving op 13 november had de politie al twee verdachten in de zaak kunnen aanhouden, een 15-jarige en 16-jarige jongen uit Veenendaal. Afgelopen weekend kwamen er nog drie verdachten in de zaak bij die ook allen werden ingesloten voor verhoor. Deze drie verdachten zijn ook allen afkomstig uit Veenendaal, twee van hen zijn 16 jaar en één is 17 jaar.

Alle vijf verdachten konden na verhoor weer worden heengezonden. De dossiers zijn overgedragen aan justitie.

Bromfietsdieven aangehouden

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag werden drie bromfietsdieven aangehouden. Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een bromfiets gestolen zou worden op het Raadhuisplein. Door agenten werd het drietal, 16-jaar uit Veenendaal, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief thuis aangehouden

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.40 uur liep een 38-jarige man uit Veenendaal zonder enkele goederen af te rekenen de winkel aan de Scheepjeshof uit. De politie werd gewaarschuwd en wist gelijk dat het om de 38-jarige man ging en hij werd vervolgens thuis aangehouden en ingesloten voor verhoor.