Hulpverleningsdienst Groningen


Twee meldingen in korte tijd

Gepubliceerd: 20 november 2008, 10:04

Donderdagmorgen kreeg de brandweer van Groningen twee brandmeldingen in korte tijd. Omstreeks 08.10 uur kwam een melding binnen van rookontwikkeling in de kelder van het Corpushuys aan de Van Swietenlaan. Direct rukten twee tankautospuiten en een hoogwerker uit. Snel werd duidelijk dat de ontruiming van het gebouw door de bedrijfshulpverlening succesvol was afgerond. De rookontwikkeling bleek te zijn veroorzaakt door een defecte lamp in een doucheruimte in de kelder.

Kort daarna kwam een tweede melding binnen van een woningbrand aan de Zilverlaan. Omdat het onduidelijk was of er nog mensen binnen waren, werden ook voor die brand twee tankautospuiten en een hoogwerker gealarmeerd. Eén tankautospuit bleef achter aan de Van Swietenlaan, de andere tankautospuit en hoogwerker konden direct doorrijden naar de Zilverlaan. Een derde tankautospuit van de stad rukte eveneens uit naar laatstgenoemd adres.

Aan de Zilverlaan werd de betreffende woning direct doorzocht. Al snel bleek dat er niemand meer aanwezig was. Wel trof de brandweer in de hal nog een hondje, dat in veiligheid kon worden gebracht. Na het blussen van een beginnend brandje in één van de slaapkamers en het ventileren van dit huis en de naastgelegen woningen kon de brandweer huiswaarts keren. Naar de oorzaak van deze brand wordt onderzoek gedaan.

Omdat de brandweer van Groningen met veel materieel was uitgerukt voor beide meldingen, werd de brandweerzorg in de stad tijdelijk waargenomen door de brandweer van Haren.