BedrijfsautoRAI

Fiat Ducato twee miljoen keer verkocht

(11/20/2008)
Vanaf het begin in zijn ruim 25 jarig bestaan onderscheid de Fiat Ducato zich door zijn veelzijdigheid, gunstige financiële plaatje en innovaties. De vierde generatie bereikt een mijlpaal: de 2 miljoenste Ducato is verkocht.
Van de Fiat Ducato is het twee miljoenste exemplaar verkocht. Een mijlpaal in de ruim 25 jaar dat het model bestaat. De eerste generatie werd in 1981 gebouwd. Inmiddels is de veelzijdige besteller al drie generaties verder. In 1994 werd de tweede generatie geïntroduceerd is onderscheiden met de prestigieuze titel âInternational Van of the Yearâ. 2000 was het debuutjaar van de Ducato 2.8 JTD Common Rail, met het voor die tijd opmerkelijke vermogen van 127 pk en 300 Nm aan koppel. De volgende generatie begon in 2002. Net als de voorgaande generaties was dit model nog veelzijdiger, zuiniger, ruimer en innovatiever.

De huidige Fiat Ducato onderscheidt zich niet alleen qua design maar ook door lagere exploitatiekosten: de belangrijkste oorzaken zijn een lager brandstofverbruik, een langer onderhoudsinterval ( tot 45.000 km) en een aanmerkelijke beperking van de reparatiekosten.

Mede verantwoordelijk hiervoor zijn de betrouwbare, krachtige en zuinige motoren. De 2.3 MultiJet bijvoorbeeld heeft 120 pk en 320 Nm. De meest krachtige motor is de 160 MultiJet Power, met 157 pk en 400 Nm. Net als de 2.3 heeft deze motor pas na 45.00 kilometer onderhoud nodig. Tevens is de gerobotiseerde versnellingsbak âComfort-Matic-Plusâ beschikbaar. Hiermee kan zowel hand- als automatisch geschakeld worden.

Onderscheidend is het ook het optionele Blue&Me⢠systeem. Blue&Me⢠is een intelligent systeem dat de manier van communiceren en naar muziek luisteren in de auto ingrijpend verandert. Met Blue&Me⢠kan naar digitale muziekbestanden geluisterd worden en veilig handsfree gebeld (via Bluetooth). Een ontvangen sms-bericht is ook geen probleem; dat wordt hardop voorgelezen.

Om het milieu te ontzien zijn de Ducato-modellen zuinig en beschikbaar met een roetfilter. Ook verschijnt medio 2009 de Ducato op aardgas, de Natural Power. Het gebruik van aardgas verlaagt de uitstoot van CO2 met zoân 23% en de emissie van fijnstof is nagenoeg nihil.

Met de Ducato Natural Power verstevigt Fiat Professional haar leidende positie. In 2007 was het merk in Europa verantwoordelijk voor de verkoop van 47% van bedrijfswagens op aardgas. In Italië was dat 66,8%.

De Fiat Ducato is er vanaf ⬠18.425 exclusief BPM/BTW.

The European Road Transport Show 2007