Datum: 20 november 2008

Rijnsburg Illegaal vuurwerk inbeslaggenomen De politie heeft woensdagavond 19 november na een melding vier dozen met illegaal vuurwerk inbeslaggenomen. Volgens de melder werd er op de Vliet Zuidzijde vermoedelijk illegaal vuurwerk overgeheveld in een bestelbusje. De bestuurder werd op de Tulpenstraat staande gehouden voor een controle waarna de vier dozen met zogenoemde miljoenenklappers werden aangetroffen. Hierop werd de bestuurder, een 24 jarige Rijnsburger aangehouden.

Alphen a/d Rijn Tweede verdachte poging inbraak aangehouden De politie heeft woensdagavond 19 november een tweede verdachte van poging inbraak in een bedrijf aangehouden. Dinsdag 18 november werd al een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De twee worden verdacht van poging tot inbraak in een bouwmarkt aan de Van Foreestlaan. Een ruit van het bedrijf werd daar rond 22.15 uur vernield. De agenten kwamen die avond op de Willem de Zwijgerlaan twee personen tegen. Bij het zien van de politieauto stoven ze uit elkaar en zetten het op een lopen. Op de Ambonstraat kon één van hen aangehouden worden.

Gouda Verkeerscontrole De politie van Gouda heeft woensdag 19 november samen met de verkeersdienst, het KLPD en de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de Nansenstraat en de Joubertstraat. Tussen 16.00 en 21.00 uur werden er 73 voertuigen en twee bromfietser gecontroleerd.

Bekeuringen De politie heeft 20 bekeuringen geschreven voor onder meer; het rijden zonder de gordel, rijden met een gladde band, rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden, rijden met getinte ramen, rijden in een gesloten verklaring. Een bestuurder werd bekeurd voor het niet juist vervoeren van een kind. Naast de bekeuringen werden nog twee Gouwenaren van 21 jaar aangehouden. Een van de mannen was verbaal agressief, was het niet eens met de controle en beledigde de agenten. De andere Gouwenaar werd wederom aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto werd inbeslaggenomen.

Catchken Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft tijdens de controle gebruik gemaakt van twee auto met de ANPR (Automatic Number Plate Recognition) ook wel catchken genoemd. In totaal werden er 3316 voorbij rijdende auto's gescand door de ANPR. Dertig bestuurders werden staande gehouden. De Belastingdienst heeft meer dan 8.500 euro aan openstaande schulden geïnd. Ook heeft de Belastingdienst op 16 voertuigen beslag gelegd, waarvan er vijf direct werden afgevoerd.

De catchken zal vaker worden ingezet om schulden, openstaande boetes, gestolen auto's etc. aan te kunnen pakken.

Nieuwerbrug Auto in de sloot Een 36 jarige automobilist is woensdagavond 19 november met zijn auto in de sloot beland langs het Weijland. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor vermoedelijk een hond of kat. Ook weet hij niet precies hoe laat het ongeval gebeurde en hoe hij uit de auto wist te komen. De bestuurder is daarna naar een vriend in Bodegraven gelopen waarna de politie werd gebeld. Van de bestuurder werd een bloedproef genomen om vast te stellen of onder invloed was van alcohol toen hij de auto bestuurde. Volgens hem had hij pas bij de vriend alcoholische dranken genuttigd.

Waarder Aanrijding tussen twee auto's Woensdag 19 november gebeurde er rond 18.40 uur op de kruising Verlengde Tuurluur met het Oosteinde een aanrijding tussen twee auto's. Een 58 jarige automobilist uit 's Gravendeel kreeg groen licht en sloeg op de kruising linksaf. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de uit tegengestelde richting naderende en rechtdoor gaande auto die bestuurd werd door een 32 jarige man uit Oudewater. Zowel hij als zijn inzittende, een 26 jarige vrouw uit Oudewater, raakten door de aanrijding gewond. Doordat ze de veiligheidsgordel niet droegen, sloegen ze met hun hoofden tegen de voorruit, liepen een hoofdwond op en klaagden over hun nek. De brandweer kwam terplaats om de twee voorzichtig uit hun auto te halen en knipte daarvoor het dak van de auto. Voor onderzoek werd de man overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en de vrouw naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. In de avond konden ze het ziekenhuis weer verlaten. Om onderzoek te doen en voor hulpverlening sloot de politie de wegen tijdelijk af. Het verkeer ondervond daarvan overlast.

Waddinxveen Inbraak in hotel De politie doet onderzoek naar een inbraak in een Hotel aan de Kerkweg-Oost. Bij de inbraak werd geld, werden sigaretten en diverse persoonlijke spullen van een medewerkster gestolen. De inbraak werd dinsdag 18 november rond 06.30 uur ontdekt en moet zijn gepleegd tussen dat tijdstip en 01.00 uur die nacht. Om binnen te komen werd een ruit van een zaal vernield. De politie heeft nog geen idee van de dader(s). Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Waddinxveen via 0900-8844.

--- einde berichten ---