Gemeente Haren

Haren en Tynaarlo kiezen voor 'Senseo-effect'

Ondertekening samenwerkingsconvenant

20/11/2008

Dinsdagmiddag, 18 november, tekenden de colleges van Haren en Tynaarlo het samenwerkingsconvenant tussen beide gemeenten.

Ondertekening van het convenant

Doel van de samenwerking is "het bereiken van voordelen op het punt van kwaliteitsverbetering van diverse gemeentelijke werkzaamheden, producten of diensten, en/of vermindering van kwetsbaarheid, en/of efficiency en/of effectiviteit." Inmiddels zijn beide gemeenten al op achttien terreinen gezamenlijk actief.

Steeds meer organisaties werken samen omdat samenwerking belangrijke voordelen oplevert op het punt efficiency, effectiviteit en dienstverlening. Philips en Douwe Egberts brachten de succesvolle Senseo op de markt, Heineken en Krups ontwikkelden de Beertender en Nike en Apple bedachten de `Nike-iPod kit' als personal trainer.

Succesvol samenwerken is niet alleen weggelegd voor multinationals. Ook allianties op kleinere schaal werpen hun vruchten af. En dat niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook tussen gemeenten. Zo is er de samenwerking tussen de gemeenten Haren en Tynaarlo. Intergemeentelijk en interprovinciaal. Dinsdagmiddag tekenden de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Haren en Tynaarlo op feestelijke wijze hiervoor een convenant. Met deze overeenkomt gaven zij nu ook een formele status aan deze samenwerking.

Speciaal voor deze gelegenheid serveren de collegeleden elkaar koffie uit een Senseo en proostten zij op de samenwerking met een biertje uit de Beertender. Het personeel van beide gemeenten kan een `iPod kit' winnen met `Het Beste Idee' om de samenwerking te intensiveren.

filmitem