Gemeente Haren

Bestuursleden voor de nieuwe stichting

Openbaar onderwijs Haren-Tynaarlo

20/11/2008

De colleges van B&W van de gemeenten Haren en Tynaarlo hebben in hun vergadering van dinsdag 18 november het voorstel voor de raden voor de voordracht van de bestuursleden voor de nieuwe stichting voor het openbaar onderwijs in Haren en Tynaarlo besproken.

Voor de benoeming van de nieuwe bestuursleden is een oproep in diverse (dag)bladen geplaatst. Er hebben 22 mensen gereageerd op de oproep. Er is een benoemingsadviescommissie van vijf mensen ingesteld: de twee portefeuillehouders onderwijs van beide gemeenten, een directeur uit de directieberaden van het openbaar basisonderwijs van Haren en Tynaarlo en een ouder- en personeelslid uit de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraden van het openbaar basisonderwijs van Haren en Tynaarlo.

De benoemingscommissie heeft een voorstel tot voordracht opgesteld. Deze is door de colleges van B&W van de gemeenten Haren en Tynaarlo overgenomen. De volgende mensen worden voorgedragen voor het bestuur: mevrouw M. Jongsma, mevrouw A.P.J. Schrik, beide wonend in Haren, de heer J. Kiewiet, de heer J.J.M.G. Bruchhaus, de heer P.P.J.M. Boogers, allen wonend te Zuidlaren. De heer Boogers wordt voorgedragen als eerste voorzitter van het stichtingsbestuur.