Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 20 november 2008


* VERNIELERS GEZOCHT
MAASSLUIS - De recherche van district Waterweg-Noord doet onderzoek naar diverse vernielingen. Maandagochtend werd gemeld dat er verschillendende verkeersborden in de straten achter het stadhuis vernield zijn. Na onderzoek bleken er ook lantaarnpalen omgebogen in de Componistenbuurt. De politie zoekt, onder andere met behulp van getuigenverklaringen, naar de vernielers. Vrijdagavond 14 november hebben getuigen drie blanke jongens gezien. Zij liepen van Station-West. Twee van hen droegen een korte lichte jas met capuchon. Onder de capuchon droegen zij een petje. Eén van hen droeg een lange jas. Heeft u informatie over de vernielers of de vernielingen? Neemt u dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* EXPLOSIE ZONDER GEWONDEN
HOOGVLIET - Bij een explosie aan de Grondelstraat is woensdagmiddag een woning onbewoonbaar geworden. Rond zes uur koppelde de bewoner van het huis het gasstel in de woning af. Hij vergat hierbij echter het gas af te sluiten. Een medebewoner had dit door en sloot de keukendeur. Vervolgens werd geprobeerd de hoofdtoevoer van het gas af te sluiten. Dit lukte niet op tijd waarop er een explosie ontstond in de keuken. Door de kracht sloeg de pui uit de woning. Hierbij raakte niemand gewond. De brandweer was snel aanwezig en bluste de brand voor deze over kon slaan op andere objecten.


* POLITIE HOUDT VERNIELER VAN RUITEN AAN
ROTTERDAM-ZUID / ROZENBURG - De politie heeft maandagavond 17 november rond half tien een 46-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van ruiten aan de Dwarsweg en de Laan van Nieuw Blankenburg. Omstreeks half acht 's avonds zagen oplettende getuigen de verdachte verschillende ruiten vernielen. Hierop alarmeerden zij de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hielden zij de man uit Maassluis staande in een stacaravan aan de Krabbeweg in Brielle. Omdat hij zich verzette werd hij met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* AANHOUDING JONGEN MET WAPEN
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Noord hielden woensdagmiddag een jongen aan. De 16-jarige Maassluiser bedreigde rond kwart voor drie een trambestuurder met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens werd in samenspraak met de politie besloten de tram stil te zetten op de Donkersingel. Op het moment dat de politie de jongen aan wilde houden stak hij zijn hand in een jaszak. Aangezien hier vermoedelijk het wapen in zat werd er direct een armklem aangelegd. Het wapen werd in beslag genomen. Na onderzoek bleek het te gaan om een goed gelijkend imitatie wapen dat gebruikt wordt om op kleine projectielen te schieten. De tiener is overgebracht naar het politiebureau. Het wapen wordt vernietigd.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT HARD-DRUGS

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft woensdagavond rond kwart voor negen op de Resedastraat een Fransman, Engelsman en een Duitser aangehouden voor het bezit van hard-drugs. Tijdens een drugsactie zagen surveillerende agenten op de Cillershoekstraat een Frans voertuig geparkeerd staan. Met behulp van Cameratoezicht werd de auto in de gaten gehouden. Via de camerabeelden zagen politiemedewerkers dat de drie mannen van 20, 23 en 26 jaar, in de auto stapten en wegreden. Hierop hield de politie het drietal staande op de Resedastraat. Uit onderzoek bleken zij in het bezit te zijn van 280 gram aan verdovende middelen. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKER NA ACHTERVOLGING

OUDE-TONGE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben woensdagmiddag een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden na een inbraak in een woning aan de Bastingstraat. Na een melding dat er verdachte personen in de straat liepen, gingen politiemensen direct naar Bastingstraat. Op het moment dat de agenten bij een woning kwamen, zagen zij twee mannen met een televisie een tuin uitlopen. Het tweetal gooide direct de televisie in een gereedstaande auto en ging er vandoor. Tijdens de achtervolging belandde de auto met de verdachten in een sloot. De politie arresteerde één van hen. De verdachte is in verzekering gesteld. Naar de andere verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld.


* INBREKER AANGEHOUDEN NA 'FOTOVERSLAG' GETUIGEN

RIDDERKERK - Woensdagmiddag om ongeveer drie uur, werd de politie in Ridderkerk gemeld dat er een inbraak had plaats gevonden aan de Graaf Janstraat. Daar aangekomen werden zij aangesproken door getuigen die de inbreker hadden gefotografeerd met hun mobiele telefoon. Met deze foto is een onderzoek ingesteld in de omgeving. Opnieuw dankzij verklaringen getuigen is de man van de foto aangetroffen in de omgeving. Het bleek te gaan om een 23-jarige man uit Ridderkerk. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Een 31-jarige fietsster uit Schiedam is woensdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op het Broersvest. Het slachtoffer stak de weg over en werd door nog onbekende oorzaak aangereden door een bus. De Schiedamse raakte gewond en is ter observatie overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht.


* BRANDJE BIJ KINDERDAGVERBLIJF
ROTTERDAM - Bij een kinderdagverblijf aan de Robert van 't Hoffstraat is woensdagmiddag een brandje uitgebroken. Rond half één ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in een wasdroger. Personeel ontdekte dit snel, waarschuwde de hulpdiensten en evacueerde de kinderen. De brandweer had de brand snel onder controle. Gezien de flinke rookontwikkeling in het gebouw zijn de kinderen tijdelijk overgebracht naar een kinderdagverblijf aan de Laan van Avant Garde. Eén medewerkster en een baby zijn voor controle naar het IJssellandziekenhuis gegaan.


* 13-JARIGE NAAR HALT VOOR BEKLADDEN METRO

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmiddag, om ongeveer half vijf, werd een 13-jarige jongeman betrapt bij het bekladden van een metrotrein op station Capelsebrug. Dit werd gezien door personeel van de RET en de jongen werd daarop overgedragen aan politiemensen. De 13-jarige jongen werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij later die dag werd opgehaald door zijn vader. Na overleg met de vader is besloten dat de jongen naar HALT gaat.


* CONTROLES NA KLACHTEN OVERLAST EN VERNIELINGEN

MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben woensdagmiddag een controle gehouden tegen overlast. Aanleiding van de controle zijn klachten van omwonenden van een speelplaats aan de Spinnerij over overlast van jeud, afval op straat. Ook was afgelopen weekend een vuilnisbak vernield met vuurwerk. Door extra te surveilleren, namen van jeugd die wordt aangetroffen te noteren, gaat de politie de groep in kaart brengen. Rond twee uur werden op de speelplaats zes jongeren aangetroffen waarvan een zich niet kon legitimeren en een ander afval op straat gooide.