Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 20-11-2008

Inbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 november werden twee jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 02.20 uur werden de bewoners van een woning aan de Wielewaal wakker van glasgerinkel. Zij renden naar beneden en zagen dat een ruit van hun woning was vernield. De 18-jarige zoon des huizes rende naar buiten en zag twee verdachten wegrennen. Toen één van de verdachten een steen naar zijn hoofd gooide, besloot hij de achtervolging te staken.

Ondertussen had de vader 112 gebeld en gingen drie politie-eenheden ter plaatse. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten, jongens van 15 en 19 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, op de Ossewagendrift aangetroffen en aangehouden. De twee zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Motorrijder gewond

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding tussen twee autos en een motor raakte op woensdag 19 november de motorrijder gewond.

Rond 17.40 uur reed een 21-jarige automobilist uit Amersfoort over de Laagravenseweg, komende uit de richting van Nieuwegein en gaande in de richting van de Rijksweg A12. Bij de kruising met de Houtenseweg zag hij dat het verkeerslicht op oranje sprong. Hij gaf daarop extra gas, maar reed uiteindelijk door rood licht de kruising op.

Een 36-jarige motorrijder uit Houten reed over de Laagravenseweg, komende uit de richting van de Rijksweg A12. Hij sloeg op de kruising met de Houtenseweg bij groen verkeerslicht linksaf. Net op dat moment reed de hem tegemoetkomende Amersfoorter door rood en botste tegen de Houtenaar. Vervolgens botste de Amersfoorter tegen de auto van een 37-jarige automobiliste uit Utrecht. Zij kwam vanaf de Houtenseweg en sloeg bij groen verkeerslicht rechtsaf richting de Rijksweg A12.

De beide automobilisten liepen geen letsel op. De motorrijder werd met onder andere een onderbeenfractuur per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Openbare schennis

NIEUWEGEIN Een man werd op woensdag 19 november aangehouden voor schennis van de openbare eerbaarheid.

Rond 15.25 uur zag een getuige dat een man zich op de Paukenlaan in een geparkeerde auto aan het bevredigen was. De getuige belde de politie, gaf de plaats en het kenteken van de auto door. Agenten die ter plaatse gingen, zagen de auto op de Symfonielaan rijden. De automobilist, een 48-jarige man uit Vlaardingen, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De getuige deed aangifte van openbare schennis. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Geen sleutel

IJSSELSTEIN Een man werd op woensdag 19 november aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 19.10 uur controleerden agenten bij de tramhalte Hooge Waerd een man met een damesfiets. Het was de agenten opgevallen dat het originele ringslot van de fiets openstond terwijl er geen sleutel in het slot zat en dat was geprobeerd het framenummer weg te krassen. Daarop werd de fietser, een 30-jarige man uit IJsselstein, aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de fiets.