Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 november 2008

Man aangehouden voor het in bezit hebben van gestolen fietsen

Enschede

Een 43-jarige man uit Enschede werd op woensdag 19 november aangehouden, omdat hij in het bezit was van een aantal gestolen fietsen.

Naar aanleiding van een politieonderzoek werd op woensdag 19 november een 43-jarige Enschedeër aangehouden, omdat hij in het bezit was van een aantal gestolen fietsen. In zijn woning aan de Pollenbrink in Enschede werd een grote hoeveelheid fietsen aangetroffen. Bij navraag bleken enkele fietsen van diefstal afkomstig te zijn. De man werd is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de rechtmatige eigenaren van de fietsen te achterhalen. (08-145600)

Drie mannen op heterdaad aangetroffen na diefstal fietsen

Enschede

Drie mannen in de leeftijd van 16, 20 en 21 jaar, allen woonachtig in Enschede, konden op donderdag 20 november op heterdaad worden aangehouden na diefstal van meerdere fietsen.

Donderdagmorgen 20 november omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten een drietal personen zich verdacht ophouden bij een fietsenstalling op het Stationsplein in Enschede. De mannen waren bezig met stelen van fietsen. Toen de mannen met de gestolen fietsen ervandoor wilden gaan werden ze aangehouden. De mannen, een 16-jarige jongen en een 20- jarige man en een 21-jarige man, allen uit Enschede, zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (08-145858)

Van handtas beroofd, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 78-jarige vrouw uit Enschede werd op woensdag 19 november van haar handtas beroofd. De politie is opzoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden.

Woensdagavond 19 november deed een 78-jarige vrouw uit Enschede aangifte van beroving van haar handtas aan de Overduingaarde in Enschede. Bleek dat de 78-jarige vrouw over de Overduingaarde naar haar auto liep. Uit de richting van de binnenstad kwamen twee nog onbekende jongens fietsen, een van hen trok de handtas van de schouder van de vrouw en ging er vandoor in de richting van de Oldenzaalsestraat.

De politie is opzoek naar de daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-145831)

Dronken bestuurder rijdt door na twee aanrijdingen

Enschede

Op 19 november rond 17.45 uur reed een 28-jarige inwoner van Enschede met zijn auto over de Preludestraat. Bij het wegrijden botste hij tegen een geparkeerde auto en reed daarna gewoon door. Hij werd daarbij achtervolgd door een 35-jarige man uit Enschede, een getuige die de politie op de hoogte bracht. Uiteindelijk trof de politie op de Lonnekerweg deze getuige aan die kans had gezien de dader klem te rijden. Ter plaatse meldde zich ook een 36-jarige man uit Enschede bij de agenten. Hij verklaarde op de Gronausestraat te zijn aangereden door de 28-jarige automobilist en ook na deze aanrijding was de 28-jarige doorgereden.

De politie constateerde alcohol gebruik. Ademanalyse wees 1205 ugl uit (2.77 promille). De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor doorrijden na aanrijding (2 X), rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs. (08-145771)
Fietser gewond na aanrijding met auto

Almelo

Op 19 november, rond 15.55 uur fietste een 68-jarige man uit Almelo over de Nieuwstraat. Hij wilde de Burg. Raveslootsingel oversteken om daarna zijn weg te vervolgen over de Zuiderstraat. Een 43-jarige vrouw uit Almelo reed in haar auto over de Burg Raveslootsingel. Op de genoemde kruising reed zij met groen licht de kruising op en werd daarbij verrast door de overstekende fietser die kennelijk het rode licht genegeerd had. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding waarbij de fietser gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht werd. (08-145715)

Auto botst tegen boom

Haarle

Op 20 november, rond 06.25 uur, reed een 23-jarige man uit Haarle in zijn auto over de parallelweg van de Almelosestraat in Haarle. In deze weg zit een flauwe bocht. De automobilist reed door onbekende oorzaak rechtdoor en botste tegen een naast de weg staande boom. Hierbij raakte hij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd, het kentekenbewijs wordt ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (08-145865)

Wijziging openingstijden politiebureau Wierden

Wierden

De openingstijden van het politiebureau in Wierden zijn gewijzigd. Het bureau is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00-18.00 uur. In het weekend is het politiebureau voortaan gesloten.

De reden hiervoor is dat er in het weekend zo weinig aanloop was, dat politiemensen effectiever op een andere manier kunnen worden ingezet. De politie in Wierden is natuurlijk altijd bereikbaar en aanspreekbaar. Telefonisch via 0900-8844 en in geval van spoed via 112. Ook zit er bij de entree van het politiebureau een intercom. Hier kan advies en hulp worden gevraagd en indien nodig komt er natuurlijk iemand naar het politiebureau in Wierden. Via het internet, www.politie.nl, is het bovendien mogelijk om voor veel zaken aangifte te doen.

Bewoner sticht brand in eigen woning

Almelo

De politie heeft 19 november een 29-jarige Almeloër aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn woning aan de Lagebeldsweg.

Op woensdag 19 november omstreeks 18.30 uur krijgen politie en brandweer melding dat er brand woedt in een woning aan de Lagebeldsweg. Ter plaatse blijkt dit inderdaad het geval en de brandweer gaat de woning in en geeft al snel het sein brandmeester. De bewoner, een 29-jarige Almeloër, wordt door de politie aangehouden voor mogelijke brandstichting en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier bekent hij de brandstichting en verklaart psychische problemen te hebben. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (08-145782)

tel. 053-4555588


---- --