Gemeente Bussum

Stichting Humanitaire Hulp Gambia
gambia.JPG

Leden van het bestuur van de Stichting Humanitaire Hulp Gambia staan op punt van vertrek naar Gambia. Zij hebben hier net promotiemateriaal van de gemeente Bussum in ontvangst genomen om in Gambia te verspreiden.

De gemeente heeft in het kader van de gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking EUR 18.000,-- beschikbaar gesteld voor een vrouwentuinproject in Kanubeh, dat is gelegen in het zeer arme en heel moeilijk te bereiken oostelijke deel van Gambia. De positieve effecten van dit project moeten ten goede komen van zo'n 3.000 personen, verdeeld over zes dorpen. Deels zal de tuin voorzien in de eigen behoefte van deze dorpen, maar een belangrijk doel is ook om inkomsten te generen door de verkoop van groenten en kruiden. Uiteindelijk zal een zelfstandige coöperatie ontstaan.

De lokale overheid heeft de grond beschikbaar gesteld aan 40 vrouwen die op die manier kunnen werken aan hun onafhankelijkheid en zelfstandigheid. De Bussumse bijdrage wordt ingezet voor de opstartkosten. Het gaat dan om de kosten van een week tractorhuur, waterputten, palen, prikkeldraad, een irrigatiesysteem, gereedschap, mest, zaai- en plantgoed. Naar aanleiding van dit project zullen voorlichtende activiteiten plaatsvinden, waaronder een specifiek onderwijsproject.

De lange autoreis van de bestuursleden van de stichting kan worden gevolgd op www.shhg.nl en www.bussum.nl