Politie Groningen

Donderdag 20 november 2008

Provincie Groningen, 20-11-2008

Groningen: bromfietser onderuit

Een 19-jarige bromfietser uit Groningen kwam woensdagmiddag met zijn passagier te vallen nadat hij op de Siriusstraat door de politie tot stoppen was gedwongen. Agenten zagen het tweetal zonder helm rijden en sommeerde hen te stoppen. De bestuurder reed echter door. Op de kruising van de Spicastraat en de Siriusstraat probeerden de agenten met hun auto de bromfietser tot stoppen te dwingen. Daarbij kwamen de auto en de bromfietser tegen elkaar aan. De bromfietser bleek niet in het bezit van een rijbewijs of certificaat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: hond in beslag genomen

De politie heeft woensdagmiddag op de Ubbo Emmiustraat de hond van een bedelaar in beslag genomen. Het dier was zeer agressief tegen voorbijgangers. Over de hond waren in de afgelopen tijd al andere meldingen binnen gekomen. Ook was de Dierenbescherming in september over het dier geïnformeerd.

Groningen: winkeldieven betrapt

De beveiliging van een warenhuis aan de Herestraat betrapte woensdagmiddag een 27-jarige en een 15-jarige inwoner van Musselkanaal op winkeldiefstal. De 27-jarige had een zestal flesjes parfum in een geprepareerde tas gestopt. De 15-jarige liep met een zelfde soort tas door de zaak. Beiden zijn aan de politie overgedragen en ingesloten.

Groningen: verbaal voor milieudelict

De milieupolitie heeft woensdag proces-verbaal opgemaakt tegen een bedrijf aan de Van Ketwich Verschuurlaan. In een bedrijfscontainer werd zuivel- en vleesafval aangetroffen. Eveneens lagen er flacons met resten koelvloeistof, restanten motorolie, antivries en wax in een bedrijfscontainer. Deze producten horen tot de gevaarlijke afvalstoffen en moeten gescheiden worden gehouden en afgegeven.

Groningen: fietser gewond

Een 19-jarige inwoner van Groningen raakte woensdagnacht gewond bij een verkeersongeluk op de Petrus Campersingel. De man verleende op de kruising met de Dirk Huizingastraat met zijn fiets geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Winsum. Hij werd geschept en klapte tegen de voorruit van de wagen. De fietser werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd in verband met vermoed alcoholgebruik bloed van hem afgenomen. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Groningen: verbaal voor duik van brug

Een 20- en 22-jarige inwoner van Groningen werden donderdag in alle vroegte aangehouden na een duik in het water van de Noorderhaven. Agenten zagen de heren dronken en alleen nog gekleed in onderbroek op de Vissersbrug staan. De waarschuwing - niet in de laatste plaats voor hun eigen veiligheid - om op het droge te blijven, leek in eerste instantie effect te hebben. Nadat de agenten deden of ze vertrokken, doken de heren alsnog in het water van de gracht. Beide mannen werden aangehouden nadat ze weer aan de wal waren en op een proces-verbaal voor openbare dronkenschap getrakteerd.

Groningen: fietsster in ziekenhuis

Twee fietssters botsten woensdagochtend tegen elkaar op de Rijksweg, toevallig vlakbij een verlichtingscontrole van de politie. De aanrijding ontstond doordat een 22-jarige inwoonster van Groningen een 56-jarige inwoonster van Oostwold inhaalde die op dat moment net linksaf sloeg. De 22-jarige liep heup- en beenletsel op en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De politie verleende eerste hulp en zette de toedracht van de aanrijding op papier. Een 24-jarige fietser uit Groningen belandde woensdagochtend eveneens in het ziekenhuis na een verkeersongeluk op de Pop Dijkemaweg. De man werd door de buitenspiegel van een passerende auto geraakt. De fietser liep nog onbekend letsel op. De automobilist, een 39-jarige inwoner van Groningen, verklaarde de politie dat een tegenligger hem niet genoeg ruimte had gelaten om de fietser voorbij te rijden.

Groningen: gereedschap gestolen

Tot nu toe onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag diverse gereedschappen gestolen van de bouwplaats bij het Julianaplein. Het materiaal, waaronder elektrische zagen, boormachines en meetinstrumenten, lag in zeecontainers die door de daders werden opengeknipt. De waarde van de buit bedraagt enkele duizenden euros. De politie stelt een onderzoek in. De daders waren vermoedelijk met een auto die onder het in aanbouw zijnde viaduct werd geparkeerd.

Groningen: medicijnen verloren in Paddepoel

Een inwoonster van Bedum is woensdagmiddag een wit doosje met medicijnen kwijt geraakt in de omgeving van winkelcentrum Paddepoel. Het gaat om 10 stuks Madopar en 10 stuks Permax. Deze pillen worden gebruikt om effecten van de ziekte van Parkinson tegen te gaan. De medicijnen kunnen bij overmatige inname gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De vinder wordt verzocht de medicijnen in te leveren bij een apotheek of bij een politiebureau.

Westerlee: jongens rijden met quad sloot in

Bij een ongeval met een quad zijn woensdag in Westerlee twee kinderen van 9 en 10 jaar gewond geraakt. De jongens reden samen op de gemotoriseerde vierwieler langs de Emergoweg. Toen de bestuurder wilde keren, verloor hij de macht over het stuur en viel het duo in een naastgelegen sloot. Beide jongens zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Mussel/Winschoten: kwekerijen ontmanteld

In een bedrijfspand aan de Musselweg in Mussel heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. In een afgesloten ruimte die volledig was ingericht als kwekerij, werden 681 hennepplanten aangetroffen. De planten en de kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 38-jarige inwoner van Oude Pekela is gehoord voor zijn aandeel in de kwekerij.

In een schuur aan de Eekhoornhof in Winschoten trof de politie woensdagavond ook een hennepkwekerij aan. In het pand vonden de dienders een plantage met 80 planten. De planten en de kweekmaterialen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een 46-jarige man uit Winschoten.

Lageland: rijbewijs in beslag genomen

De politie heeft woensdagmorgen het rijbewijs in beslag genomen van een 29-jarige automobilist uit Groningen. De Stadjer reed met een gecorrigeerde snelheid van 119 km/u over het Eemskanaal ZZ in Lageland. Op deze weg is 60 km/u toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: diefstallen in ziekenhuis

Een onbekende persoon heeft woensdag kans gezien om goederen van bezoekers te stelen uit een ziekenhuis in Winschoten. Twee inwoners van Winschoten raakten persoonlijke spullen kwijt. Een tas en een lege portemonnee werden later die middag terug gevonden nabij de oprit van de A7 bij Heiligerlee. De gedupeerden gaan aangifte doen.

Scheemda: automobiliste rijdt van talud in sloot

Een 39-jarige automobiliste uit Erica is woensdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N362 bij Scheemda. De vrouw reed ter hoogte van de afrit A7 toen ze door onbekende oorzaak met haar wielen in de berm terecht kwam. Na een stuurcorrectie schoot de auto naar de andere kant van de weg. Hier raakte de Drentse een lantaarnpaal. Via het naastgelegen talud kwam haar wagen op de zijkant in een sloot tot stilstand. De automobiliste is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie heeft een analyse gemaakt van het ongeval.

Veendam: Pekelder raakt rijbewijs kwijt na verkeersovertredingen

Een 23-jarige automobilist uit Oude Pekela is woensdagavond op de Ommelanderwijk in Veendam aangehouden en kon daar direct zijn roze papiertje inleveren. De Pekelder reed met hoge snelheid door een rood verkeerslicht. Toen hij hiervoor langs de kant van de weg werd gezet, bleek dat de beginnend bestuurder alcohol had gedronken. Uit de ademanalysetest bleek dat hij een alcoholpromillage van 0,4 had. Dit is voor een beginnend bestuurder het dubbele van wat is toegestaan. Uit de gegevens bleek dat de jongen eerder voor verkeersovertredingen is bekeurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerkwartier: controle vrachtverkeer

De politie heeft woensdag rond de A7 in het Groningse gebied Westerkwartier vrachtvervoerders gecontroleerd. Daarbij werd met name gekeken naar combinaties die te zwaar beladen waren, of waar sprake was van mogelijk afvallende lading. Drie vrachtwagencombinaties bleken te zwaar. Het overgewicht varieerde van ruim 10 procent tot ruim 26 procent. Overbelading kan verkeersonveilige situaties tot gevolg hebben. Bovendien kan het wegdek beschadigd raken door te zwaar beladen voertuigen.

Delfzijl: invalidenwagen te water

Een 53-jarige inwoner van Delfzijl is woensdagavond met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De man kwam door onbekende oorzaak in een sloot terecht aan de Biessumerlaan in zijn woonplaats. Een voorbijganger zag dit en waarschuwde de hulpdiensten. Politieagenten hielpen de Delfzijlster op de wal. De brandweer heeft de wagen op het droge getild.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 978, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, Parallelweg/Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 110, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 52 km/uur, maximum toegestane snelheid: 30 km/uur.

Eemshaven, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 193, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Beerta, Ulsderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 166, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 914, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 714, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.