Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 20-11-2008

Tegen boom door olie op wegdek

MIDLAREN Woensdagmorgen reed een 42-jarige man uit Schipborg met zijn personenauto over de Groningerstraat. Daar bleek het wegdek glad te zijn. De auto werd daardoor onbestuurbaar en botste tegen een boom. De bestuurder bleef ongedeerd. Het gladde wegdek bleek te zijn veroorzaakt door een olieleiding onder een vrachtauto, die vlakbij de plek van het ongeval kapot was gegaan. De chauffeur, een 38-jarige man uit Woldendorp, meldde zich bij de politie. De brandweer is ter plaatse geweest om het wegdek schoon te maken. De Groningerstraat is vanwege deze werkzaamheden enkele uren afgesloten geweest. (08-193334)

Vrouw gewond bij ongeval

BEILEN Woensdagmorgen reed een 75-jarige vrouw uit Beilen met haar auto over de Smalbroek. Door nog onbekende oorzaak raakte ze links in de berm en verloor de controle over de auto. Ze botste vervolgens tegen een boom. Met hulp van de brandweer is ze uit de auto gehaald. Daarna is ze met de ambulance naar het UMC Groningen gebracht. (08-193355)

Overstekende fietser geschept

RUINEN Woensdagmiddag is een 79-jarige man uit Ruinen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij stak op zijn fiets vanaf de Hees de Echtenseweg over. Daar reed een 48-jarige vrouw uit Pesse als bestuurster van een taxibusje. Ze kwam uit de richting van Ruinen en kon de fietser niet meer ontwijken. Het MMT is met de heli ter plaatse geweest. Na eerste hulp op de plek van het ongeval is de man met de traumaheli met inwendig letsel en meerdere breuken naar het UMC Groningen gebracht. (08-193479)

Twee gewonden bij frontale aanrijding

EXLOO Woensdagavond zijn twee autos op de Valtherweg met elkaar in botsing gekomen. De beide bestuurders zijn daarbij gewond geraakt. Een 61-jarige man uit Nieuw Buinen reed in de richting van Valthe. Een 36-jarige vrouw uit Emmen reed hem tegemoet. Door onbekende oorzaak zijn de autos frontaal op elkaar gebotst. Van beide autos heeft de brandweer het dak verwijderd. De gewonden zijn naar het UMC Groningen en het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. (08-193511)

Politie onderzoekt woninginbraak

HOOGEVEEN Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Jan Dekkerstraat. Tussen half zes en acht uur hebben de daders de ruit van de achterdeur ingeslagen. Uit de woning is een flatscreen tv gestolen. Een buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd. De zaak wordt verder onderzocht. (08-193482)

Aanhouding na mishandeling

TWEEDE EXLOERMOND Woensdagavond heeft de politie een 45-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 65-jarige man uit Assen. Deze man heeft daarbij een been gebroken. Dat gebeurde woensdagavond aan de Exloërkijl. De politie kreeg een melding van een conflict waar deze twee mannen bij betrokken waren. De verdachte is voor een nader onderzoek ingesloten. Daaruit moet duidelijk worden wat er precies is gebeurd. (08-193351)

Onderzoek brand afgerond

HOOGEVEEN De politie heeft technisch onderzoek verricht naar de brand van het afgelopen weekeinde in de Gratamastraat en Industrieweg. Daarbij is onder meer vastgesteld dat de brand is begonnen in het pand aan de Gratamastraat. De brand in het pand aan de Industrieweg is hiervan een gevolg. De exacte oorzaak van de brand is niet vast te stellen door de grote hitte die tijdens de brand is ontstaan. Bij het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden die wijzen op brandstichting. Meteen na de brand heeft de politie een onderzoek gestart. Ook uit dit onderzoek, waarbij onder meer een buurtonderzoek is gehouden, is geen informatie naar voren gekomen die wijst op strafbare feiten. Hiermee is voor de politie het onderzoek afgerond.

Man met honkbalknuppel aangehouden

EMMEN Woensdagmiddag heeft de politie een 45-jarige man uit Emmen aangehouden wegens verboden wapenbezit. Hij had telefonisch aangekondigd dat hij bij de Sociale Dienst in het gemeentehuis verhaal zou gaan halen en dat hij met een honkbalknuppel langs zou komen. Agenten waren in het gemeentehuis toen de man, met knuppel, binnenkwam. Hij gaf zijn knuppel meteen bij binnenkomst af aan de beveiligingsmedewerker en werd daarop aangehouden wegens verboden wapenbezit. Het was niet de bedoeling, zo vertelde hij aan de agenten, dat hij iemand iets wilde aandoen. Hij wilde alleen iets duidelijk maken. De man krijgt een proces-verbaal. (08-193436)

Man aangehouden na belediging politieagent

EMMEN Woensdagmiddag heeft de politie een 37-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden. Hij zat bier te drinken in een bushokje aan de Hondsrugweg. Hij kreeg daarvoor een bekeuring. Toen de agent weer in de dienstauto stapte, stak de man zijn middelvinger op en schold de politieman uit. Daarop is hij aangehouden en kan een boete tegemoet zien.(08-193353)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.