Gemeente Lisse

Vertrouwenspersoon voor ISD-cliënten Lisse

De heer Kloos

Op 4 november heeft het college van burgemeester en wethouders de heer mr. L.J.A.S. Kloos benoemd als vertrouwenspersoon Wet Werk en Bijstand en voorzieningen Wet maatschappelijke ondersteuning zoals bijstandsverlening, voorzieningen voor gehandicapten en hulp bij het huishouden. Zijn komst moet het cliënten gemakkelijker maken om eventuele ongenoegens te uiten.

Er blijkt een verschil in beleving tussen cliënten en de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), die voorzieningen toekent. Niet iedereen voelt zich geholpen of begrepen door de ISD. Om ervoor te zorgen dat deze cliënten aan de bel trekken, heeft het college een vertrouwenspersoon aangesteld.

De vertrouwenspersoon kan mogelijk een bemiddelende rol spelen bij dreigende conflicten. Daarnaast spant hij zich in voor het bevorderen van wederzijds begrip. Het is een onafhankelijk persoon, buiten de ambtelijke hiërarchie, die advies kan geven aan het college van burgemeester en wethouders.

Bereikbaarheid vertrouwenspersoon

U kunt via het Lokaal Loket Lisse een afspraak maken met de heer Kloos. Of u stuurt een e-mail naar vertrouwenspersoon@lisse.nl.

Laatst gewijzigd op: 15-11-2008 00:04