Gemeente Lisse

Besluiten 'onderzoekscommissie brandweer'

De brandweerkazerne

De gemeenteraad heeft op 16 oktober 2008 besloten een onderzoek ex artikel 155a van de Gemeentewet in te stellen naar het door het college of de burgemeester gevoerde bestuur. Op 3 november heeft de daartoe ingestelde onderzoekscommissie besloten getuigen en deskundigen onder ede en niet in het openbaar te horen.

Het onderwerp van onderzoek heeft betrekking op het raadsvoorstel voor het beschikbaar stellen van een krediet voor de aanschaf van nieuwe ademluchtapparatuur voor de brandweer. Daarnaast was het krediet bedoeld voor diverse bepakkingonderdelen voor de nieuw aan te schaffen brandweerwagen. De onderzoekscommissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Het gaat om een onderzoekscommissie op grond van artikel 155a, lid 3, van de Gemeentewet.

Bezwaarmogelijkheid

De besluiten liggen van 13 november tot en met 24 december ter inzage bij de griffie in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode bezwaar maken tegen de besluiten door een bezwaarschrift in te dienen bij de onderzoekscommissie brandweer, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Gelijktijdig kunnen zij, als ze dat willen, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank s-Gravenhage, Postbus 20302, 2595 AJ Den Haag.

Laatst gewijzigd op: 17-11-2008 09:48