Gemeente Waalwijk 34 bushaltes worden toegankelijker

De gemeente Waalwijk en de provincie Noord-Brabant zijn op 17 november gestart met het toegankelijker maken van 34 bushaltes in de gemeente Waalwijk. Nadat deze klus is geklaard moeten mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen of koffer en minder validen makkelijker zelfstandig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer in de gemeente. Een groot deel van de voorbereiding van het werk aan de haltes is door de complexiteit nog in volle gang. Parallel is de gemeente met de uitvoering van de eerste haltes gestart. Het streven is dat voor april 2009 alle 34 haltes onder handen zijn genomen. De provincie Noord-Brabant betaalt de werkzaamheden.

Belangrijkste veranderingen

· De belangrijkste verandering aan de haltes is het verhogen van het trottoir, zodat een vlakke instap in de bus mogelijk is.
· Daarnaast wordt er voldoende vrije ruimte gerealiseerd voor rolstoelers en brengt de aannemer blindegeleidelijnen aan. Gebruikers kunnen straks via de bestaande inritten of invalideninritten veilig het perron opkomen. De looplijnen worden aangegeven met de nieuwe blindegeleidelijnen.

· De bushaltes krijgen een uniforme indeling. Eventueel meubilair krijgt de kleur van de provinciale huisstijl.

· De abris bij de bushaltes worden voorzien van reclamevitrines, hangende bankjes en energiezuinige ledverlichting.

De gemeente Waalwijk heeft ervoor gekozen om de reclameruimte in de abris beschikbaar te stellen aan een reclamebureau. Dit bureau neemt op haar beurt het onderhoud van de abris voor haar rekening.

Publicatie datum 19-11-2008