Gemeente Hoorn


Luisteravond Hoornse raad positief ontvangen

20 november 2008 - Op woensdagavond 19 november organiseerde de gemeenteraad van Hoorn voor het eerst in de geschiedenis een luisteravond. Op de agenda stond het nieuwe verkeersplan voor de binnenstad, dat veel stof doet opwaaien. De luisteravond was bedoeld om bewoners en belanghebbenden de kans te bieden hun mening en bezwaren mee te geven aan de raad. De raadsleden kunnen deze informatie vervolgens meenemen in het vormen van hun mening en eventuele besluitvorming.

Sprekers Onder het motto Laat uw stem Hoorn! kwamen ruim 150 bewoners en belanghebbenden naar de luisteravond voor de unieke kans om hun volksvertegenwoordigers direct toe te spreken. Onder leiding van dagvoorzitter Piet van Mourik spraken twintig bewoners en belanghebbenden over hun persoonlijke bezwaren met het verkeersplan voor de Hoornse binnenstad. Iedere spreker kreeg 5 tot 10 minuten om zijn betoog te doen. Tot slot kreeg de raad nog gelegenheid om vragen te stellen.

Positief De luisteravond verliep gemoedelijk en zowel bewoners als raadsleden waren positief over het verloop van de avond. Bewoners waren vooral te spreken over het feit dat de volksvertegenwoordigers, die straks de besluiten moeten nemen, de moeite namen om naar hen te luisteren. Raadsleden hechtten vooral belang aan de volledigheid en input die zij tijdens de avond van de sprekers kregen. De algemene consensus was dat de luisteravond zeker voor herhaling vatbaar is.