Vitality Party met fitness en gezondheid naar mensen thuis

20/11/2008 12:36

Vitalavie

OISTERWIJK - Gezondheids advies- en begeleidingsbureau Vitalavie heeft een nieuwe manier gevonden om grote groepen Nederlanders op een gezonde manier aan het bewegen te krijgen. Door bij mensen en bedrijven langs te gaan met de Vitality Party ontdekken die in hun eigen vertrouwde omgeving hoe leuk en hoe belangrijk bewegen is.

De Vitality Party is een sportieve avond met vrienden en vriendinnen, familie en kennissen of collega's, zowel voor jongeren als ouderen. Met behulp van de Wii Fit doen de deelnemers sportieve oefeningen zoals slalommen of koppen in een kleine competitie, maar ook aerobics of yoga. In een quiz krijgen de deelnemers vragen voorgelegd die hen aan het denken zetten over hun gezondheid en meer bewegen. De leefstijlconsulente van Vitalavie meet aan de hand van hun conditie en lichaamssamenstelling de vitale leeftijd van de deelnemers. Na afloop krijgen de deelnemers informatie over gezonde voeding of allerlei bewegingsprogramma's die ze kunnen volgen.

,,De kracht van de Vitality Party is de combinatie van leuk en gezond bewegen. Deelnemers hebben de grootste lol, maar het gaat wel over gezondheid", legt Wilma Wouters van Vitalavie uit. De voormalige gezondheidsmanager van een grote Arbo-dienst wil met haar eigen bedrijf groepen mensen bereiken voor wie de drempel van een fitnesscentrum of sportschool nog steeds te hoog is of wiens werkgever het nut van meer bewegen nog niet erkent.

Wouters: ,,Veel werkgevers denken dat gezond bewegen hun pakkie-an niet is. Veel particuliere consumenten durven niet naar een fitnesscentrum. Daarom komen wij naar de plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen: gewoon thuis of bij hun vrienden. We trekken ze eigenlijk op een leuke manier over een drempel die ze zelf niet snel zouden nemen."

Volgens haar kan deze nieuwe aanpak veel mensen bereiken voor wie het hoog nodig is om vaker te bewegen en gezonder te leven. ,,Het is zeker geen traditionele fitness. Het is innovatief en creatief. De mogelijkheden zijn eindeloos", stelt ze. Ze wil de Vitality Party ook bij bedrijven gaan inzetten.

De reacties van deelnemers zijn enthousiast. In een kleine enqu(ee)te scoort de Vitality Party een 8,5. Ook fabrikant Nintendo van de Wii juicht haar initiatief toe en maakt er reclame voor op zijn website. De regionale VVV Midden-Brabant gaat de activiteit aanbieden als een bijzonder arrangement.

Meer informatie: www.vitalityparty.nl





http://www.vitalityparty.nl