Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 20-11-2008

Onbekende man overvalt kapster in Oosterhout

OOSTERHOUT: Een onbekende man heeft donderdagmorgen rond 08.30 uur een 26-jarige vrouw uit Bavel overvallen. De vrouw werkt in een kapsalon aan de Arkendonk en had de zaak net geopend. De overvaller vroeg onder bedreiging van een mes om geld. Toen de kapster vertelde dat er geen geld in huis was, moest ze haar eigen portemonnee afstaan. Daarna maakte de man een stekende beweging en raakte de vrouw op haar arm. De overvaller vluchtte lopend weg, met een geldbedrag uit de portemonnee van het slachtoffer. Ze is ter plekke behandeld aan een oppervlakkige snijwond. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Ook hebben forensisch rechercheurs naar sporen gezocht. Voor de ontdane vrouw is Slachtofferhulp beschikbaar. De overvaller heeft een getint uiterlijk, circa 30 jaar en 1.75 meter lang. Hij droeg donkere kleding. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie op 0900-8844.

Dronken automobilist uit Raamsdonksveer raakt rijbewijs kwijt

DRIMMELEN: Een 47-jarige automobilist uit Raamsdonksveer is
woensdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgreaakt, nadat hij rond 14.30 uur werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Agenten kregen een melding dat er op de Ruilverkavelweg een brandje was gesticht. Ter plaatse werd de man aangetroffen in zijn auto. Omdat hij zichtbaar dronken was, besloten agenten hem te laten blazen, met 740 ug/l als resultaat. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen, dus ook in dit geval. Na verhoor is de automobilist, die ook
medicijnen had gebruikt, heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige vrouw uit Terheijden. Agenten troffen haar aan in haar auto op een parkeerplaats langs de rijksweg A-59. De vrouw was duidelijk onder invloed van medicijnen en werd naar een ziekenhuis vervoerd. Een getuige had een tijdje achter de automobiliste gereden en merkte dat ze erg langzaam reed en nogal slingerde. Bij de vrouw is bloed afgenomen om vast te kunnen stelen in welke mate zij onder invloed was toen ze achter het stuur zat.

Toyota gestolen bij woninginbraak in Oosterhout

OOSTERHOUT: Bij een inbraak in een woning aan de Galvanistraat is woensdagavond de auto van de bewoners gestolen. Het betreft een grijze Toyota Celica (75-HK-GR). De inbraak vond plaats tussen 16.30 en 01.15 uur. Ook werd een laptop gestolen. De dieven zijn binnengekomen door een raampje dat op een kier stond. De politie adviseert altijd ramen en deuren slotvast af te sluiten bij vertrek, ook al is het maar voor een korte periode.

Sigaretten op soortgelijke wijze gestolen in Dorst en Waspik

DORST/WASPIK: Bij een supermarkt in Dorst en bij een tankstation in Waspik zijn in de nacht van woensdag op donderdag op soortgelijke wijze sigaretten gestolen.

Onbekenden gooiden rond 03.30 uur een stoeptegel door een ruit van een supermarkt aan de Spoorstraat en gingen ervandoor met rookwaar. Een uurtje later, tegen 04.30 uur, trof een tankstation aan de
Schoolstraat hetzelfde lot, ook hier werd een ruit vernield met een tegel en waren sigaretten de buit. De politie onderzoekt de mogelijke samenhang tussen beide inbraken.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 20-11-2008 13:11 | © Regio Midden en West Brabant |