Politie Zuid-Holland-Zuid

20/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 20-11-2008 o Persberichten District II

INBRAKEN
HOOGBLOKLAND Bij een inbraak in een woning is de kluis verdwenen. De inbraak gebeurde op woensdagavond 19 november 2008. De inbrekers kwamen binnen na vernieling van een ruit. Vervolgens sleepten zij de kluis naar beneden en naar buiten. Daar stond vermoedelijk een auto klaar naast de woning aan de Bazeldijk in Hoogblokland. In de kluis zat onder andere geld.
NIEUW-LEKKERLAND Bij de politie zijn drie aangiften van inbraak binnengekomen. De drie aangevers wonen in de Schoonenburglaan in Nieuw-Lekkerland. Alle drie merkten op woensdagavond 19 november 2008 dat er inbrekers in hun woningen waren geweest. De buit bestond onder andere uit sieraden en geld. De politie stelt een onderzoekt de inbraken waarbij ook de Unit Forensische Opsporing is ingeschakeld.

BORD
GORINCHEM Agenten hebben op de Arkelsedijk in Gorinchem een 24-jarige man uit Arkel aangehouden. Hij reed daar op donderdag 20 november 2008 omstreeks 00.30 uur. De autobestuurder had geen legitimatiebewijs en rijbewijs bij zich. In de auto lag een verkeersbord. De politie nam dit bord in beslag. De 24-jarige wilde niet vertellen hoe hij aan het bord was gekomen.

TWEE KEER
GORINCHEM De politie heeft een 43-jarige automobilist uit Breda twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste aanhouding gebeurde op donderdag 20 november 2008 rond 01.25 uur. Agenten controleerden de verdachte op de Banneweg in Gorinchem. Daaruit bleek dat de man een te hoog promillage had door alcoholgebruik. Hiervoor kreeg hij onder andere een rijverbod. Toch stapte de man na zijn aanhouding in zijn auto en reed weg. Bij de rijksweg A27 volgde toen zijn tweede aanhouding.

TWEETAL AANGEHOUDEN NA VERDUISTERING VAN KAZEN
LEERDAM Een tweetal mannen is woensdagochtend 19 november 2008 aangehouden voor het verduisteren van een tweetal kazen van ongeveer 100 euro het stuk. Een eigenaar van een bedrijf aan de Handelstraat in Leerdam bemerkte dat er regelmatig kazen uit het bedrijf verdwenen. Toen hij daar eens extra op ging letten zag hij dat een medewerker van zijn bedrijf een tweetal kazen in een geparkeerd staande auto legde. Toen hij polshoogte ging nemen betrof het de auto van een andere werknemer van het bedrijf. De politie werd gewaarschuwd waarna het tweetal, een 40-jarige en een 31-jarige inwoner van Gorinchem, werd aangehouden. Na verhoor konden zij weer naar huis. Hen wordt verduistering in dienstbetrekking ten laste gelegd. De kazen zijn weer terug in het bedrijf.

VERNIELING EN MISHANDELING
SLIEDRECHT De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling en vernieling. Op woensdagavond 19 november 2008 rond 19.00 uur fietste een 64-jarige man uit Sliedrecht vanaf de Oosterbrugstraat rechtsaf de Rivierdijk in Sliedrecht op. Voor hem reed een jongen van ongeveer 14 jaar ook op de fiets. Deze schopte tegen de reflectiepalen bij de wegversmalling. De 64-jarige ergerde zich en zei hier wat van. De jongen haalde uit naar de 64-jarige waardoor deze de macht over zijn stuur verloor. Hij schoof naar de linkerkant van de weg en botste tegen een geparkeerde auto. De voorruit van dit voertuig sneuvelde en ook de fiets raakte beschadigd. Verder had de man onder andere wat verwondingen aan zijn schouder en gezicht.