Politie Zuid-Holland-Zuid

20/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-11-2008 o Persberichten District I

GRATIS ETEN
DORDRECHT Agenten hebben een 41-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij zat op woensdagavond 19 november 2008 te eten bij een restaurant aan de Vriesestraat in Dordrecht. Toen het op betalen aankwam vertelde de verdachte dat hij geen pinpas en geld bij zich had. Uit onderzoek bleek dat de 41-jarige een zogenaamde veelpleger is en eerder dit soort delicten gepleegd heeft.

BEDREIGD EN GEDUWD
DORDRECHT Een 40-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Hij ging op woensdagavond 19 november 2008 naar de woning van zijn ex-vriendin. Daar ontstond ruzie. De verdachte bedreigde en duwde de 41-jarige vrouw. Ze zag kans de 40-jarige de deur uit te werken. Toen de deur dicht was vernielde de 40-jarige een ruitje. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachte aan in de H.W. Mesdagstraat in Dordrecht.

VERNIELING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Voor vernieling is een 45-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Bij de politie kwam op donderdag 20 november 2008 omstreeks 04.50 uur de melding dat er iemand een auto aan het vernielen was. Dat gebeurde op de Stenen Bogerd in Hendrik-Ido-Ambacht. De verdachte reed in een invalidenwagen. De agenten vonden de man op de Molenhoef. Hij was boos en vernielde de auto. Deze had schade aan de voorruit.

BEROOFD
ZWIJNDRECHT Een 65-jarige vrouw uit Zwijndrecht is beroofd. Het slachtoffer kwam op woensdagavond 19 november 2008 omstreeks 18.35 uur aan bij haar woning aan de Stenenkamer in Zwijndrecht. Ze hoorde iets achter zich. Er stak een onbekende man de straat over en rende op de vrouw af. Deze man was helemaal in het zwart gekleed. De man greep de schoudertas van de vrouw. Zij hield deze stevig vast. De verdachte trok aan de tas waardoor het slachtoffer viel. Nadat de man de tas los had getrokken ging hij ervandoor. In de schoudertas zat onder andere geld. De politie onderzoekt het incident en zoekt getuigen. Mensen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).