Provincie Groningen

Opening nieuwe Plattelandshuis Oost-Groningen 20 november 2008

Donderdag 13 november 2008 is het nieuwe Plattelandshuis Oost-Groningen in molen Edens aan de Nassaustraat 14 te Winschoten officieel geopend door de drie voorzitters van de steungroepen van de Leader Actie Groep (LAG) Oost-Groningen Ab Meijerman, Jan Bessembinders en Bé Zwiers en gedeputeerde gebiedenbeleid Douwe Hollenga. Dit onder het motto: "Oost Groningen, een gebied met kansen en een gebied om trots op te zijn ". Creatieve en ondernemende inwoners kunnen vanaf nu aankloppen in Winschoten.

Gedeputeerde Douwe Hollenga (rechts) tijdens de opening. Fotograaf: Edward Sie.

Bestuurders en vertegenwoordigers van organisaties die zich bezig houden met plattelandsontwikkeling in Oost-Groningen waren in grote getale aanwezig bij de feestelijke opening. Zij woonden de presentatie bij van drie projecten die mogelijk zijn gemaakt met subsidie van Leader: de slingertuinen, de Turfcentrale aan de Molenstreek in Veendam en het beweeg- en techniekplein van openbare basisschool 't Vrieske Honk in Vriescheloo.
De inwoners en ondernemers van Oost-Groningen zijn onmisbaar voor een bruisende en bloeiende regio. Zij weten wat er leeft op het platteland en onder hen bevinden zich de initiatiefnemers die nodig zijn om de regio verder te ontwikkelen, de leefbaarheid te verbeteren en de plattelandseconomie te versterken. Iedereen met een creatief en innovatief idee kan nu dus aankloppen bij het Plattelandshuis Oost-Groningen. Dit laagdrempelige loket geeft u advies en biedt ondersteuning aan.

De LAG en het Leader programma Oost-Groningen richten zich op het versterken van de plattelandseconomie en het verbeteren van de leefbaarheid van de regio. De intentie is breed gedragen projecten in verschillende sectoren van de samenleving te (helpen) realiseren, met als uiteindelijk doel het Oost-Groninger platteland sterker te maken en meer veerkracht te geven. Bepaalde projecten kunnen de regio ook nationaal en zelfs internationaal in positieve zin op de kaart zetten.

Het Plattelandshuis biedt op dit moment onderdak aan de volgende organisaties: Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen, Regionaal Ondernemers Instituut, Landschapsbeheer Groningen, Vereniging Groninger Dorpen, LTO-Noord, Stichting Duurzame Landbouw Oldambt-Westerwolde, Dienst Landelijk gebied en de LAG.

20 november 2008