Gemeente Schiedam


November

SuikerZoetFilmfestival: het grootste gratis filmfestival van Nederland

19 november 2008

Gratis genieten van meer dan 35 ultieme feel good movies en dramatische filmmomenten in bijzondere, monumentale locaties zoals kerken en trouwzalen. Dat kan tijdens het SuikerZoetFilmfestival van 20 tot en met 23 november in het centrum van Schiedam. De vierde editie van het festival biedt een nog ruimere keuze aan films en locaties, waardoor het zich het grootste gratis filmfestival van Nederland mag noemen. Met onder meer de films Mamma Mia, The Mourning Forest, Across the Universe, Before Sunset en The Barefoot Contessa biedt het SuikerZoetFilmfestival weer een bijzonder programma.

Gericht op het unieke thema draaien er tijdens het SuikerZoetFilmfestival films die op maar weinig plekken in Nederland te zien zijn. Zo draait The Mourning Forest (2007) van Naomi Kawase pas net in de bioscopen en is deze nu ook al in Schiedam te zien. Across the Universe (2007) is überhaupt niet uitgebracht in Nederland. Schiedam is een van de weinige locaties waar deze bijzondere musicalfilm met meer dan 34 Beatlessongs over het liefdesverhaal van Lucy en Jude op groot scherm wordt vertoond.

Klassiekers tijdens het diner
Ook voor bijzondere klassiekers kan het publiek terecht op het SuikerZoetFilmfestival. The Barefoot Contessa (1954) is een gerestaureerde versie van de originele film met Humphrey Bogart. Deze draait in Filmhuis Schiedam. De bezoekers van Restaurant t Hoeckhuys beleven op vrijdag en zaterdag een super romantische avond by candle light met een viergangendiner. Vanaf 20.00 uur wordt een oude bekende uit de filmgeschiedenis geserveerd. De prijs van het diner bedraagt: 45,50. Reserveren kan alleen telefonisch: 010 426 55 33

Kaskrakers uit Hollywood en Bollywood
Naast de filmhuis films zijn komend weekend ook kaskrakers uit Hollywood en Bollywood te zien in Schiedam. De hitfilm Mamma Mia (2008) met Meryl Streep en Pierce Brosnan staat zelfs twee keer op het programma. Een keer in Filmhuis Schiedam op de openingsavond en op zaterdag in de Grote- of St. Janskerk. Dans, muziek van ABBA en een aankomend huwelijk verzekeren een suikerzoete film. In Oud-Katholieke Kerk t Huis te Poort is het smullen van de personages in Be Kind Rewind (2008) van Michel Gondry. Op deze zelfde locatie is elke avond een Bollywoodfilm te zien.

Het SuikerZoetFilmfestival betekent een extra lang weekend heerlijk zwijmelen met een lach en een traan. Drama, romantiek en gezelligheid zijn gegarandeerd! Kijk voor het totale programma en de locaties op www.suikerzoetfilmfestival.nl.
Klik hier voor meer informatie.