Gemeente Stein


Sportcafé goed uit de startblokken!

Op maandag 17 november jl. vond in de Brasserie van het Steinerbos het eerste sportcafé plaats. Het sportcafé is een bijeenkomst van onder andere de gemeente, sportverenigingen, scholen, MBvO's waarbij het gemeentelijke sportbeleid centraal staat.

Sportnota
De eerste bijeenkomst stond in het teken van de gemeentelijke sportnota die dit jaar vastgesteld werd. Naast deze nota werd ook het uitvoeringsprogramma gepresenteerd door het Huis voor de Sport Limburg. Het streven van de gemeente is om zoveel mogelijk inwoners aan het sporten te krijgen én te houden.

Sportieve acties
Om dit te bereiken zijn een aantal concrete acties opgestart. Het plan is om in 2009 een gezamenlijke kennismakingsweek sport en bewegen te organiseren. Tijdens deze week stellen alle verenigingen hun deuren extra open voor het publiek en stimuleren hiermee de deelname aan lessen en activiteiten. Een andere gemeentelijke actie is het project `Vereniging van de toekomst'. In dit project zullen verenigingen en organisaties samenwerken om sterker de toekomst in te gaan.

Volgende sportcafé
Het volgende sportcafé vindt plaats in januari 2009. Wethouder Luc Feij zal dan ook aanwezig zijn. Heeft u ook ideeën of wilt u meer informatie over het sportcafé neem dan contact op met de gemeente via Renate.Lemmens@gemeentestein.nl of via telefoonnummer 046-435 93 93.