Vanavond premiere Pia Douwes in Sunset Boulevard

20/11/2008 14:09

Joop van den Ende Theaterproducties

Vanavond beleeft Pia Douwes haar première in de musical Sunset Boulevard in het Parktheater in Eindhoven. Pia Douwes speelt Hollywoods glamourster Norma Desmond, die droomt van haar comeback. Antonie Kamerling is haar tegenspeler. Pia Douwes deelt de rol met Simone Kleinsma, die haar première op 10 oktober in Koninklijk Theater Carré speelde. Sunset Boulevard is een geheel eigen, nieuwe creatieve interpretatie onder regie van Paul Eenens. De musical reist langs de grootste theaters van Nederland.

Sunset Boulevard is een van de meest indrukwekkende musicals van Andrew Lloyd Webber. De musical is gebaseerd op de beroemde gelijknamige film van Billy Wilder uit 1950. De film kreeg 11 Oscarnominaties en won 3 Oscars voor Beste Muziek, Beste Script en Beste Art Direction. Het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren '50 waar het bruist en zindert van jong talent wat niets liever wil dan films maken. We zien de geschiedenis van glamourdiva Norma Desmond (Simone Kleinsma/Pia Douwes), één van de grootste Hollywoodsterren ten tijde van de 'stomme' film. Door de introductie van het geluid krijgt zij geen rollen meer, maar blijft ze jarenlang wanhopig wachten op haar grote comeback. Ze zet een jonge scriptschrijver, Joe Gillis (Antonie Kamerling) aan het werk om samen met haar die ene grote film te schrijven. Ze wordt verliefd op hem en verwacht haar grote comeback te maken op het witte doek.

De musical Sunset Boulevard beleefde in 1993 haar wereldpremière in London. In 1994 ging de musical in première op Broadway en werd o.a. bekroond met maar liefst zeven Tony Awards. Sunset Boulevard was ook te zien in o.a. Los Angeles, Toronto, Melbourne en Niedernhausen.





http://www.musicals.nl