Gemeente Nuenen


50 euro voor minima

December is voor veel mensen een dure maand. Zeker voor wie een bijstandsuitkering heeft, of een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Deze huishoudens krijgen van de overheid iets extras. In december 2008 hebben zij recht op een eenmalige gift van vijftig euro.

Voor wie?

Mensen met een uitkering via de gemeente Nuenen (Wwb, Ioaw en Ioaz) krijgen het geld automatisch op hun rekening gestort. Zij hoeven niets te doen. Ook de mensen die het afgelopen jaar kwijtschelding hebben gehad, krijgen het geld vanzelf op hun rekening.

Als u geen uitkering via de gemeente Nuenen krijgt en als u ook géén kwijtschelding hebt gehad, dan moet u wel zelf actie ondernemen! Hieronder staat wat u moet doen.

Hoe werkt het?

Uw inkomen mag niet meer bedragen dan 120% van de bijstandsnorm. Dit mag inkomen uit werk, AOW, of pensioen zijn. Ook de heffingskorting/toeslagen die u ontvangt van de belastingdsienst worden bij uw inkomen meegerekend. Er wordt niet naar uw vermogen (bijvoorbeeld woningbezit, spaargelden) gekeken.

Als u niet goed weet of u in aanmerking komt voor dit extraatje, kunt u dit via Internet opzoeken. Dit staat namelijk op www.50eurovoorminima.nl . Als u dit zelf moeilijk vindt, kan misschien een familielid of kennis dit voor u doen.

Als u denkt dat u recht hebt op de 50 euro, dan gaat u naar het gemeentehuis. Bij de balie van het Cluster Sociale Zaken kunt u elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur terecht. U vult dan een kort formulier in. Breng in elk geval een identiteitsbewijs mee en het laatste bankafschrift waar uw inkomen op gestort is en waar u de 50 euro op gestort wilt krijgen. De baliemedewerkers bekijken ter plekke of u in aanmerking komt en u krijgt meteen een beschikking mee. Dit is een brief waarin staat dat u recht heeft op de 50 euro. Het geld wordt dan zo snel mogelijk gestort op uw rekening.

Tot wanneer kunt u een aanvraag indienen?

Dit kan tot 1 maart 2009. Aanvragen die later binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen.