Gemeente Alkmaar


LED-verlichting half jaar op proef in Wendelaarshof

19 november 2008

LED-verlichting geeft veel licht en gebruikt maar weinig energie. Daarom wil de gemeente Alkmaar het effect van deze verlichting toetsen. Hiervoor is als testlocatie het Wendelaarshof uitgekozen. De test bestaat uit het tijdelijk vervangen van zes armaturen op de lichtmasten. De vervangingswerkzaamheden vinden plaats in de eerste week van december.

De gemeente Alkmaar is benieuwd naar de ervaringen met de nieuwe LED-verlichting. Daarom bezorgd de gemeente na ongeveer vier maanden een schriftelijke enquête bij de betrokkenen. Deze enquête wordt huis-aan-huis bezorgd. Via de bijgevoegde antwoordenvelop kunnen de betrokken inwoners hun mening doorgeven. Ook legt de gemeente de tijdelijke en huidige situatie vast met metingen en foto's. Deze informatie en de resultaten van de enquête worden gebruikt om de toepasbaarheid van LED-verlichting voor de gehele stad te bepalen.

Het besparen van energie vindt de gemeente Alkmaar erg belangrijk. Waar milieubewust gehandeld kan worden, gebeurt dit ook. Duurzaamheid staat voorop, en daarom houdt de gemeente de technologische ontwikkelingen op het gebied van openbare verlichting goed in de gaten.

20 november 2008