Debuutroman binnen een week in herdruk

20/11/2008 14:35

FMB Uitgevers

Thematiek Uit verwachting slaat aan bij het grote publiek

Debuutroman binnen een week in herdruk

Amsterdam, 20 november 2008

Wegens grote belangstelling is binnen een week na de presentatie besloten om de debuutroman Uit verwachting van Leonie van Mierlo te herdrukken.

Uit verwachting is het deels autobiografische verhaal van een veertigjarige single die onverwacht zwanger wordt, kiest voor het alleenstaand moederschap maar na twaalf weken een miskraam krijgt.

Het thema is actueel nu minister André Rouvoet ervoor pleit om op jongere leeftijd kinderen te krijgen. In 2005 werden 188.000 kinderen geboren. 25 procent van de moeders was 35 jaar of ouder. 6.500 moeders waren zelfs 40 jaar of ouder. Sinds 1970 is de gemiddelde leeftijd van moeders nooit zo hoog geweest in Nederland. Het ontbreken van een partner speelde bij ongeveer een kwart van de vrouwen een rol, net als twijfel over het wel of geen kinderen willen (gegevens CBS).

Van Mierlo: Het boek maakt veel los bij vrouwen, dagelijks ontvang ik tientallen reacties van vrouwen per post en op mijn site. Zowel in de ervaring van een miskraam als de kinderwens. Op het thema miskraam nog steeds een taboe. Ondanks het feit dat ik van de generatie 'een slimme meid is op haar toekomst voorbereid' ben, is het nooit een bewuste keuze geweest om laat moeder te worden. De klap om dan een miskraam te krijgen is extra groot omdat het misschien de laatste kans is op het moederschap.

Bestellen:

Uit verwachting
Uit verwachting
Leonie van Mierlo