Politie Zaanstreek-waterland

Doorrijders tijdens alcoholcontrole

Purmerend, 20-11-2008 o Purmerend, 18 november, 19:00-21:30 uur - Tijdens een alcoholcontrole op het Wormerplein heeft de politie twee Purmerenders aangehouden nadat zij een stopteken genegeerd hadden

Beide doorrijders, die direct door een motoragent naar de controleplaats werden teruggebracht, bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De eerste bestuurder had achttien rijlessen gehad maar nog geen rijexamen gedaan. De tweede bestuurder, een 56-jarige Purmerender, bleek al sinds 1995 met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. De automobilist had een flinke slok op, zijn alcoholgehalte bedroeg 1,38. De man dacht de politie nog te slim af te zijn door niet zijn eigen naam maar die van zijn broer (een rijinstructeur) op te geven. De man bleek verder achttien keer in het politiesysteem voor te komen wegens het rijden onder invloed. De laatste aanhouding was vorig jaar. De officier van justitie zal de zaak verder in behandeling nemen.

Tijdens de alcoholcontrole werden verder nog twee hardrijders bekeurd. De twee automobilisten hadden 69 en 77 km per uur op hun teller staan. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.